Omsorg om personer med funktionsnedsättning

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Vilka är vi?

Avdelningen omsorg om personer med funktionsnedsättning (OoF) tillhör Socialförvaltningen.
Vi har ett viktigt och givande uppdrag att ge stöd och handräckning till människor med funktionsvariation i deras vardag. Vi arbetar med personer som har intellektuella, neuropsykiatriska, fysiska, eller psykiska funktionsvariationer. Målet är att de skall ha ett så självständigt liv som möjligt där individen får vara huvudpersonen i sitt eget liv.

Med den enskilde i centrum arbetar vi med individuella genomförandeplaner, där arbetet planeras och genomförs utifrån vår värdegrund: förtroende, omtanke och delaktighet.

Vi erbjuder ett varierat arbetsområde då vi har många olika insatser inom avdelningen som grupp och servicebostäder, mobila team och boendestöd, barn- och ungdomsverksamheter. Ledsagning och daglig verksamhet. Vi har verksamheter i Visby, Slite, Klintehamn och Hemse, men utför insatser över hela Gotland.

Här kan du finna mer information om våra olika insatser och se en film från ett av våra boenden med särskild service Bostad med särskild service - Region Gotland

Dina arbetsuppgifter

Arbetet som stödassistent/boendeassistent innebär att du arbetar med att ge stöd, service och omvårdnad till personer med funktionsnedsättning utifrån beslut om insats enligt SoL, LSS och HSL.

Du arbetar tillsammans med kollegor för att motivera och stimulera brukarna utifrån individuella förutsättningar, behov och önskemål. Du arbetar nära, med brukaren i fokus. Arbetet är omväxlande och du kommer att vara ett stöd för brukarna med exempelvis, främja social aktivitet, viss skötsel av hemmet, personlig omvårdnad och motivera i det dagliga livet. I arbetet ingår också medicindelgeration och dokumentation.

Arbetstiderna varierar och du behöver kunna arbeta dag, kväll, helg och jourpass. I enstaka verksamheter finns vaken nattjänstgöring.

Du kommer att få introduktion inför ditt sommarvikariat så att du ska känna dig trygg i din roll.
Är du intresserad av att börja arbeta på timmar redan under våren så ser vi det som positivt.

Vem är du?

Vi söker dig som är fyllda18 år och vill arbeta med att göra skillnad för personer med funktionsnedsättning i deras liv. Önskvärt är att du har utbildning inom omvårdnad, barn- och fritid, socialpedagogik eller utbildning som arbetsgivare bedömer som likvärdig. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet och kunskap i att arbeta med funktiosnedsatta. Vi ser gärna att du har körkort.

Som person söker vi dig som är serviceinriktad, empatisk och har ett stort tålamod.
Du behöver vara ansvarsfull och trygg i dig själv och kunna anpassa arbetet efter situationen.
Arbetet ställer krav på samarbete med både brukare och kollegor samt att du har förmågan att ta eget ansvar och kan utföra arbete självständigt.

Arbetet innebär mycket dialog med brukare och anhöriga samt dokumentation, därför är det viktigt att du behärskar det svenska språket på god nivå i både tal och skrift.

Bor du på fastlandet och kan arbeta minst 80% under fyra sammanhängande veckor kan du ta del av fastlandskampanjen, de innebär att du kan få visst bidrag för resa och boende. Mer information finns på www.gotland.se/sommarvikarie

Inför en eventuell anställning ska du kunna uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister.
Beställ ditt belastningsregister i dag på polisen.se

Urval sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde sker enligt överenskommelse. Som tidigast 2023-06-01
Löneform Månadslön eller timlön
Antal lediga befattningar 85
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1387
Kontakt
  • Hanna Billström, 0498-263271
Publicerat 2022-12-07
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Tillbaka till lediga jobb