Rekrytering- och bemanningsenheten

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Hemtjänsten

Vi erbjuder dig ett spännande, utvecklande och varierat arbete under sommaren 2023 inom äldreomsorgen i Region Gotland. Ett sommarjobb inom äldreomsorgen är början på något helt nytt – nya utvecklingsmöjligheter, chansen till ett nytt jobb, nya vänner eller kanske en ny väg framåt i livet. Är du vår nya kollega?

Har du intresse för andra människor? Är nyfiken och vill få nya erfarenheter och utmaningar? Gillar när den ena dagen inte är den andra lik? Då ska du söka till oss inom hemtjänsten. Vi vill med våra sommarvikariat erbjuda dig en möjlighet att lära och utvecklas tillsammans med våra verksamheter.

Vi i hemtjänsten arbetar för att människor ska ges möjlighet till att få bo kvar i det egna hemmet. Vi arbetar utifrån IBIC (Individens Behov I Centrum) där din viktigaste uppgift är att se till att varje person får sitt behov av omsorg och omvårdnad tillgodosett. 

Här får du ett varierande, fritt jobb och rör dig i vackra miljöerna kring Gotland. Vi tar oss runt med cykel, elcykel eller bil beroende på avstånden mellan dem vi hjälper.

”Att jobba i äldreomsorgen är väldigt roligt. Jag vill jobba här efter sommaren också och jag blir glad om jag kan stanna.”

”Tacksam för denna möjlighet. Glad att ha fått hjälpa de äldre i sommar.”

”Den bästa erfarenhet i mitt liv”

                                                                                                            Medarbetare sommaren 2022

Dina arbetsuppgifter

Som undersköterska/vårdbiträde kommer du tillsammans med dina kollegor arbeta utifrån individens behov i centrum för att ge omvårdnad och service enligt biståndsbeslut.

I arbetet ingår bland annat den personliga omvårdnaden, medicinska insatser som utförs på delegation av legitimerad personal, matlagning, ledsagning, inköp och tvätt. I dagsläget förekommer de städuppgifter men vi har ett pågående samarbete med Samhall som sköter uppdragen.

Med brukaren i centrum arbetar vi med individuella genomförandeplaner, där arbetet planeras och genomförs utifrån vår värdegrund: förtroende, omtanke och delaktighet.

Du dokumenterar händelser kring brukarna och har kontakt med deras anhöriga. I det dagliga arbetet samarbetar du med hemsjukvård, rehab, biståndshandläggare och andra hemtjänstgrupper. Vi arbetar med digitalt planeringsverktyg i vårt dagliga arbete.

Arbetstiderna varierar. Du behöver kunna arbeta dag, kväll och helg utifrån ett löpande schema. Du kan även arbeta ren natt eller bara helger.

Det är ett omväxlande och socialt arbete där dina arbetsuppgifter har som syfte att främja medborgarnas personliga förmåga.

Vem är du?

Vi söker dig som vill göra skillnad för de äldre i deras vardag och önskvärt är att du har gymnasiekompetens eller tidigare erfarenhet inom omvårdnadsyrket men inget krav.

Tjänsterna kräver att du kan planera ditt arbete för att tillgodose individens behov. Du måste vara flexibel och snabbt kunna ställa om vid förändringar i verksamheten. Samarbeta med de äldre, anhöriga och arbetskamrater.

Ett positivt förhållningssätt och ett gott bemötande är viktigt. Du behöver vara stabil och trygg i dig själv, vara lyhörd, pålitlig och ansvarsfull. Vi sätter stort värde på engagemang i arbetet och en vilja att bidra till verksamhetens bästa.

Det är viktigt att du är trygg i det svenska språket, i både tal och skrift, då all kommunikation och dokumentation sker på svenska.

För anställning är det en förutsättning att du kan uppvisa pass, nationellt ID-kort eller personbevis, beställ här och kan uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister, beställ här.Du har körkort eller kan cykla.

Bor du på fastlandet och kan jobba minst 80% under fyra sammanhängande veckor kan du ta del av fastlandskampanjen, de innebär att du kan få visst bidrag för resa och boende. Mer information på dessa sidor Jobba i sommar - Region Gotland och Välj ett jobb där människan är i fokus

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan!

Klicka här för att skicka in din ansökan.

Anställningsform Säsongsarbete
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 100
Sysselsättningsgrad 85-100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/155
Kontakt
  • Lotta Segerdahl-Vahlby, 0498-269325
  • Margita Lovén, 0498-203575
Publicerat 2023-02-08
Sista ansökningsdag 2023-05-21

Tillbaka till lediga jobb