Trafik och Gata

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Trafik och Gata

Tjänsten är placerad på park- och trafikavdelningen inom enheten trafik och gata på teknikförvaltningen. Du blir en viktig del i vårt trafikteam!

På enheten arbetar trafikplanerare, trafikingenjörer, parkeringsvakter, vägarbetare, maskinförare och handläggare. Tillsammans säkerställer vi att Gotlands gator är säkra och framkomliga. 

Dina arbetsuppgifter

Som trafikplanerare får du att vara med och planera och utveckla Gotland. I rollen arbetar du med planering och utveckling för gång-, cykel och biltrafikanter med fokus på hållbart resande, trafiksäkerhet och tillgänglighet.

Trafikplaneraren driver investeringsprojekt, framtagandet av strategier och planer inom trafik och mobilitet, samt säkerställer att andra beaktar dessa vid t.ex. nya exploateringar. I rollen ingår även att arbeta med myndighetsutövning och medborgarkontakt.

Denna tjänst är ett vikariat för att ersätta en av våra föräldralediga trafikplanerare under ett år.
Som vikarie så stöttar du initialt trafikplaneringsgruppen i dessa ärenden, med goda möjligheter att med tiden driva och genomföra ärenden självständigt. Tjänsten har möjlighet till förlängning.

Du samarbetar med kollegor inom teknikförvaltningen, andra förvaltningar samt har närvarande kontakt med våra medborgare, externa entreprenörer, politiker och andra myndigheter.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk examen inom väg- och vatten, trafikplanering, samhällsplanering, eller motsvarande erfarenheter av myndighetsutövning kopplat till infrastruktur. B-körkort krävs för tjänsten.

Det är meriterande om du har arbetat inom trafikområdet tidigare.

Du ska ha en god förmåga att se helheter och att arbeta strategisk. Du är lösningsfokuserad, självgående och kompetent att fatta beslut. Arbetet kräver ett gott samarbete och din förmåga att samverka, kommunicera och ge gott bemötande är av stor vikt.

Flera arbetsuppgifter och projekt löper parallellt vilket innebär att du behöver du vara en strukturerad person som har förmågan att planera och prioritera dina arbetsuppgifter på både kort och lång sikt.

De projekt du deltar i får stor uppmärksamhet hos allmänheten och i media varför du behöver kunna hantera och trivas med att ha externa kontakter. I rollen som trafikplanerare kommunicerar du med politiker, medborgare, myndigheter och andra externa intressenter varför det är av stor vikt att du uttrycker dig både tydligt och väl i både tal och skrift.

Är du en engagerad, nyfiken person som gillar ansvar är vi säkra på att du kommer att trivas hos oss!

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-08-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/312
Kontakt
  • William Forslund, 0498269947
Publicerat 2024-04-02
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb