Wisbygymnasiet

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Wisbygymnasiet

Wisbygymnasiet har cirka 1500 elever och ungefär 185 anställda varav runt 170 är lärare. Vi erbjuder 16 nationella program, fem introduktionsprogram och ett riksrekryterande program. På Wisbygymnasiet samarbetar vi och tar gemensamt ansvar så att våra elever når examensmålen. Vi sätter laget framför jaget, ser möjligheter till utveckling och talar gott om varandra.

Undervisningen skapar vi tillsammans, den präglas av delaktighet och variation samt inspirerar till att vilja lära mer.

Wisbygymnasiets vision är: 
• Vi är i framkant när det gäller att möta dagens och morgondagens behov i samhället 
• Vi har bra hälsa och mår bra i vår skolmiljö 
• Vi är platsen för både bildning och utbildning

Dina arbetsuppgifter

Du kommer ansvara för undervisning inom flera olika kurser på Bygg- och anläggningsprogrammet. I de olika karaktärskurserna ingår planeringsarbete inför teoretiska genomgångar och att eleverna praktiskt får lärare sig alla delar som ingår i en yrkesexamen för programmet enligt skolverket. Utbildningen genomförs både i skolans lokaler på Herkulesvägen, räddningstjänstens övningsområde. En del av elevernas utbildning är arbetsplatsförlagt lärande (APL), som bygglärare ansvarar du för anskaffning av APL-platser, besök hos eleverna och att genomföra samtal med handledare om elevens progression.

I arbetsuppgifterna ingår även att vara mentor för en grupp elever och ansvara för helhetsbild över deras studier. Som en del av mentorsuppdraget ingår det även att ha kontinuerlig kontakt med hemmet och andra stödinsatser på skolan.

I ditt uppdrag ingår att aktivt bidra till skolans utveckling. Du kommer att ingå i programarbetslag och ämnesgrupper.

Vem är du?

Vi söker en legitimerad lärare med behörighet att undervisa i byggämnen på bygg- och anläggningsprogrammet som är en nationell gymnasieutbildning.

För att möta de krav som både bransch och skolverkets kursplaner kräver behöver sökande vara tekniskt kunnig, ha kunskap träarbete, murning, plattsättning, betongarbete och golvläggning extra meriterande är kunskaper inom plåtslageri.

Arbetet ställer höga krav på din förmåga att kunna samarbeta med kollegor och bygga goda relationer med elever. Du har elevens behov i centrum och använder dig av ett lösningsfokuserat förhållningssätt även i tuffa situationer. Du behöver vara strukturerad, både i ditt arbetssätt men även lära ut hur eleverna ska arbeta metodiskt. En stor del av undervisningen sker även i digital miljö vilket kräver datorvana.

Som person är du en glad, positiv och tydlig ledare med ett stort intresse för att möta elever med olika kunskaps- och motivationsnivå. Du ser elevernas unika förmågor och drivkrafter och använder din kunskap och kreativitet till att utveckla såväl elever som verksamhet.

Du har även ett positivt förhållningssätt i mötet med kollegor, ser styrkan i att samarbeta och visar ett stort engagemang för ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och erfarenhet.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2025-06-18
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/337
Kontakt
  • Åsa Hollmark, 0704477985
Facklig företrädare
  • Håkan Myhrbäck, Sveriges lärare, 0708-249632
Publicerat 2024-04-09
Sista ansökningsdag 2024-04-23

Tillbaka till lediga jobb