Gråboskolan

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Gråboskolan

Gråboskolan är en grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 6, fritidshem och lokalintegrerade samundervisningsgrupper. Vi har fantastiska förutsättningar med rymliga lokaler för alla klasser, en stor skolgård med närhet till skog och upptagningsområdet är södra Visby.

Skolan har cirka 220 elever. Eleverna går vidare till Södervärnskolan i årskurs 7-9. Gråboskolan fokuserar på att ge elever trygghet, trivsel och goda kunskaper. Skolan värderar kunskaper högt, vi tycker även det är viktigt med rörelse och hälsa och hur vi är mot varandra. Arbetet med tidig läsinlärning prioriteras, som ett led i detta samarbetar vi med Gråbobiblioteket som är lokalintegrerat i skolan och tillsammans har vi utformat läsmedaljen i årskurs 3.

På Gråboskolan arbetar cirka 45 anställda med ett välutbyggt elevhälsoteam som arbetar med att skapa en likvärdig skola, där alla elever ges bästa möjliga förutsättningar att nå goda resultat. Skolan är mångkulturell - vi lär av varandra och tar tillvara på varandras olikheter.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.gotland.se/graboskolan

Dina arbetsuppgifter

Du kommer vara mentor och ansvara för undervisningen i de flesta ämnena i en av Gotlands samundervisningsgrupper.

Samundervisningen är ett samarbete mellan grundskolan och anpassad grundskola.
Elevgruppen består av elever med begränsad inlärningsförmåga och därmed i behov av en långsam inlärningstakt. Eleverna behöver en tydlig och väl strukturerad undervisning anpassad utifrån deras nivå och behov. Du som lärare finns med eleverna under största delen av skoldagen.

Du kommer att få möjligheten att vara med och utforma och utveckla undervisningen tillsammans med fler lärare. Du ingår i ett arbetslag dit ytterligare en samundervisningsgrupp är knuten och där finns möjlighet till kollegialt samarbete och utbyte.

Vem är du?

Vi söker dig som har en bred ämnesbehörighet och lärarlegitimation. Utbildning inom specialpedagogik och/eller erfarenhet av att jobba med elever i behov av särskilt stöd och erfarenhet inom neuropsykiatriska funktionsnedsättning (NPF) och intellektuell funktionsnedsättning (IF) är meriterande.

Du är trygg med att skapa relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor och har en positiv grundsyn och tror på varje individs vilja att utvecklas och lära. Du är tydlig och strukturerad som lärare, samt är skicklig på att utvärdera och följa upp ditt arbete. Din personliga lämplighet är viktig för tjänsten och det innebär att du har en god förmåga att skapa relationer, ha god samarbetsförmåga och är engagerad i ditt arbete. Du är flexibel och arbetar för att göra skolan tillgänglig för alla elever.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/354
Kontakt
  • Ninni Kallio Dahlberg, 0498-269592
Publicerat 2024-04-21
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb