Vuxenutbildningen

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Vuxenutbildningen 

Vuxenutbildningen har under flera år aktivt satsat på yrkesutbildningar för vuxna. Idag erbjuder vi yrkesutbildningar inom cirka 12 olika yrken, i egen regi eller i samarbete med andra. Som lärare kommer du ingå i ett arbetslag med 14 andra yrkeslärare och tre samordnare. Som nyanställd får du en mentor som hjälper dig med introduktion till arbetsplatsen och ditt jobb som lärare hos oss.

Totalt omfattar vuxenutbildningsenheten cirka 75 medarbetare varav cirka 55 är pedagoger.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer arbeta med verkstadskunskap i olika gymnasieutbildningar för vuxna med inriktade mot större industrin likväl de mindre mekaniska verkstäder och smides företag belägna på Gotland. Du kommer arbeta i ett team som utbildar elever i grundläggande hantering av verktyg och maskiner vanligt förekommande för metallbranschen som metallsvarv och fräs.

Exempel på gymnasiekurser att undervisa i är Produktionsutrustning, Verktyg- och materialhantering, Cad/Cam. Du kan läsa mer om kurserna på Skolverkets hemsida. Undervisningen följer skolverkets kursplaner och du följer fortlöpande upp och dokumenterar elevernas utveckling tillsammans med dina kollegor.

Du ansvarar, planerar och genomför dina kurser inom ramen för Skolverkets gymnasiekurser. Du deltar i utvecklingen av våra utbildningar tillsammans med övriga lärare. Det är viktigt för Vuxenutbildningen att ha ett nära samarbete med branschen på Gotland. Det arbetet förväntas du delta i.

Vem är du?

Du är med fördel utbildad yrkeslärare men om du inte har lärarlegitimation idag finns det möjlighet att läsa in den i samband med tjänsten. B-körkort krävs för tjänsten. Det är meriterande med kunskaper i svetsning. 

Vi söker dig som har erfarenhet från mekaniskt verkstadsarbete. Du är förtrogen med att reparera maskiner och bearbeta metall på olika sätt. Du tycker det är roligt att arbeta tillsammans med andra och förmedla din kunskap vidare.

Du har god kommunikationsförmåga muntligt som skriftligt och har god samarbetsförmåga. Du har en gedigen kunskap inom yrkesområdet samt förmåga och vilja att förmedla kunskaperna vidare till andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Augusti 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100% Möjligt att starta med lägre tjänst för att gå upp succesivt till 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/368
Kontakt
  • Erik Gerndt Rektor, 0498-203599erik.gerndt@edu.gotland.se
  • Lars Olof Larsson Samordnare, 0498-203584lars-olof.larsson@edu.gotland.se
Facklig företrädare
  • Petter Weimer , 0737658866petter.weimer@edu.gotland.se
Publicerat 2024-04-17
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb