Omsorg om personer med funktionsnedsättning

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Omsorg om personer med funktionsnedsättning

Inom omsorgen hjälper vi personer med funktionsnedsättningar av olika slag. Vi arbetar för att underlätta och stödja våra brukare till att klara det praktiska i vardagen. Målet är att dom skall få ett så självständigt liv som möjligt.

Nu söker vi en ny medarbetare till en av våra gruppbostäder som är placerade i centrala Visby. Arbetsgrupperna har olika kompetenser och olika lång erfarenhet av yrket. Inom området finns sammanlagt fyra verksamheter som alla har bostäder med särskild service, vid behov samarbetar och stöttar verksamheterna varandra. Området har även tre stödpedagoger som vägleder och stöttar personal gällande metoder, arbetssätt och dokumentation. Vid arbete hos oss erbjuder vi dig nya utmaningar och händelserika dagar.

Dina arbetsuppgifter

Som stödassistent/boendeassistent kommer du tillsammans med dina kollegor arbeta med att stötta brukarna till en ökad självständighet samt större delaktighet i samhället. De boenden som vi stödjer har alla specifika och individuella behov och vi ger individuellt anpassat stöd utifrån det enskilda behovet. Vi värnar om självbestämmande och integritet i våra boendes egna hem, vilket genomsyrar personalens förhållnings- och arbetssätt. Det är ett ansvarsfullt arbete utifrån ett pedagogiskt perspektiv.

Vi jobbar med IBIC (individens behov i centrum) som grund och i tjänsten ingår kontaktmannaskap, vilket innebär att du har till uppgift att arbeta med  exempel genomförandeplaner, kontakt med anhöriga och koordinera LSS (lag om stöd och service för vissa funktionshindrade)-, HSL (hälso- och sjukvårdslagen)- och SOL (socialtjänstlagen)-insatser.

Du arbetar utifrån ett grundschema med arbete dagtid/kvällstid och sovande jour. Arbetet innebär tjänstgöring varannan helg.

Vem är du?

Vi ser gärna att du som söker har genomfört en gymnasial utbildning med inriktning mot vård och omsorg eller liknande. 

Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom omsorg om personer med funktionsnedsättning och har erfarenhet av utmanande beteende och lågaffektivt bemötande.
B-körkort är önskvärt. 

Som person arbetar du gärna självständigt samtidigt som du trivs med att samarbeta med dina kollegor. Det är viktigt att du är trygg i dig själv och du har ett stort tålamod. Du förhåller dig till struktur och rutiner som är uppsatta på arbetsplatsen. Vidare har du en hög servicekänsla och du har lätt för att anpassa ditt bemötande och förhållningssätt utifrån individ och situation. Vi förutsätter att du delar LSS intentioner om en humanistisk människosyn, värderingar och ett gott bemötande.

Det är viktigt att du är trygg i det svenska språket, i både tal och skrift, då all kommunikation och dokumentation sker på svenska.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/475
Kontakt
  • Susanne Allard, Enhetschef , 0498-204227
  • Hanna Björkqvist, Rekryterare , 0498-203574
Publicerat 2024-05-26
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb