HVB utredning föräldrar/barn

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

HVB utredning föräldrar/barn

Ängsvillan HVB är ett utrednings- och behandlingshem som drivs i Region Gotlands egen regi för familjer med barn i åldern 0 - 12 år. Ängsvillan har plats för upp till fyra familjer och är en dygnet runt verksamhet. Vårt upptagningsområde är hela Gotland och arbetsplatsen finns i Hemse.

Vi som jobbar här är ett positivt och engagerat gäng som stöttar och hjälper varandra när arbetet är utmanade och svårt. Vi arbetar enligt förhållningssättet Signs of Safety och genom dess förhållningssätt och olika verktyg skapar vi bättre förutsättningar för hållbara lösningar för dem vi möter.

På Ängsvillan arbetar vi utifrån uppdrag som kan vara både av utredande och behandlande karaktär. Vi har ett nära samarbete med alla enheter inom individ- och familjeomsorgen, extern samverkan med parter som är viktiga för familjen och arbetar för att inkludera både professionella och privata nätverk.  

Oavsett om vårt uppdrag är utredande eller behandlande, så arbetar vi utifrån BBIC där vi utgår från barns behov, föräldrars förmåga och faktorer i familj och miljö. Både det utredande och det behandlande arbetet utgår från barnkonventionen som grund.

Vi är inne i en spännande utvecklingsfas där vi håller på att utveckla ett arbetssätt för att kunna arbeta så nära hemmiljön som möjligt och som ett komplement till socialsekreterarnas barnavårdsutredningar. 

Vi erbjuder en trivsam och utvecklande arbetsmiljö. Vidare erbjuder vi extern handledning och en friskvårdstimme per vecka. En förutsättning för att du ska trivas hos oss är att du tycker det är roligt att arbeta nära och tillsammans med barnen, föräldrarna, det privata nätverket och det professionella nätverket.  

Dina arbetsuppgifter

Som familjeutredare med utredningsansvar kommer du arbeta både med utredande och behandlande uppdrag. Utredningsuppdragen består i att beskriva och bedöma barns behov och föräldrars förmåga. Detta görs genom strukturerade samtal med barn, föräldrar och deras nätverk och samtal med andra referenspersoner samt genom observationer.

I ditt arbete som familjeutredare ingår att tillsammans med ett team arbeta nära familjerna, planera och strukturera utredningsarbetet, dokumentera, sammanställa underlag och skriva redogörelser för det behandlande arbetets utfall samt att ansvara för att följa styrdokument, policyer och riktlinjer.

Du kommer arbeta på ett rullande schema där du kommer jobba dag, kväll och helger.

Vem är du?

Vi söker dig som har socionomexamen, vi ser gärna att du har erfarenhet av BBIC och Signs of safety. Har du erfarenhet och kunskap om evidensbaserade behandlings metoder är det klart meriterande. B Körkort är ett krav

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Egenskaper som vi ser väger tungt för denna tjänst är att du har god samarbetsförmåga och fungerar väl som en del i ett team likväl att du kan arbeta självständigt. Att du vågar gå in i tuffa situationer och att du snabbt kan anpassa dig till nya omständigheter och att du arbetar konstruktivt även under press och stress.

Du tror på individers egen kraft, och är bra på relations skapande. Du ser helheten och kan analysera och identifiera logiska eller inkonsekventa lösningar samt förutse problem. Du kan ta barnets och familjernas nuvarande och framtida behov i beaktning när beslut fattas.

Det är viktigt att du arbetar utifrån Region Gotlands värdegrund: förtroende, omtanke och delaktighet. Likaså arbetar du för en god arbetsmiljö tillsammans med dina kollegor.

Innan anställning ska utdrag ur belastnings och misstankeregister lämnas.

Vi hoppas att du känner igen dig i vår beskrivning och ser fram mot din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Hemse
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/491
Kontakt
  • Karolina Romehed, 0498-263297
  • Hanns Segerdahl , 0498-263358
Facklig företrädare
  • Ann-Lena Lindby, 0498-203682
Publicerat 2024-06-12
Sista ansökningsdag 2024-07-07

Tillbaka till lediga jobb