Rekrytering- och bemanningsenheten

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Vilka är vi?

Vill du ha ett sommarjobb med nya utmaningar där du möter olika individer varje dag? Gillar du när den ena dagen inte är den andra lik? Då ska du söka till oss inom äldreomsorgen. Vi vill med våra sommarvikariat erbjuda dig en möjlighet att lära och utvecklas tillsammans med våra verksamheter.

Dessutom, om du kan tänka dig att jobba minst 4 veckor och minst 80%, så kan du få ta del av vår generösa sommarbonus som innebär ett extra tillskott på 5 000/10 000kr extra, utöver din ordinarie lön. Vi berättar mer under intervjun!

För sommaren 2023 erbjuder vi jobb inom följande verksamheter:
Äldreboenden och demensboenden - Det finns 9 boenden på 6 olika orter på Gotland. Din uppgift är att ge livskvalitet, du ser varje individ och har en förmåga att förstå vad varje person behöver. Tack vare dig kan den som bor hos oss behålla sitt levnadssätt och sina vanor. Som undersköterska/boendeassistent samarbetar du i ett team med sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut.

Hemtjänsten - Vi i hemtjänsten arbetar för att människor ska ges möjlighet till att få bo kvar i det egna hemmet. Vi arbetar utifrån IBIC (Individens Behov I Centrum) där din viktigaste uppgift är att se till att varje person får sitt behov av omsorg och omvårdnad tillgodosett. Hos hemtjänsten får du ett omväxlande arbete med stort mått av både eget ansvar och samarbete.

Korttidsenheten- Korttidsenheten i Visby erbjuder 40 korttidsplatser som är till för återhämtning efter sjukhusvistelse, växelvård för avlastning i hemmet eller till de som är i väntan på ett anpassat boende. Det är meriterande att du har erfarenhet av omvårdnadsarbete sedan tidigare för att arbeta på Korttidsenheten.

Dina arbetsuppgifter

Som undersköterska/boendeassistent kommer du tillsammans med dina kollegor arbeta utifrån individens behov i centrum för att ge omvårdnad och service enligt biståndsbeslut.

Dina arbetsuppgifter innebär:

 •  Personlig omvårdnad – hygien såsom dusch och toalettbesök
 •  Medicinering och andra delegerade HSL-insatser
 •  Social tid och aktiviteter
 •  Tvätt och städning
 •  Hushållsbestyr och inköp
 •  Enklare matlagning
 •  Ledsagning
 •  Andra nödvändiga vårdinsatser
 •  Arbetet kommer även att innebära mycket dialog med kunder och anhöriga samt dokumentation

Vi arbetar med genomförandeplaner, i arbetsuppgifterna ingår också IT-baserad dokumentation samt delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter. Ett arbete inom äldreomsorgen innebär att du arbetar nära människor, i deras vardagliga liv och med respekt för den äldres integritet, delaktighet och självbestämmande.

Arbetstiderna varierar. Du behöver kunna arbeta dag, kväll och helg utifrån ett löpande schema. Du kan även arbeta ren natt eller bara helger.

Det är ett omväxlande och socialt arbete där dina arbetsuppgifter har som syfte att främja brukarnas personliga förmåga.

Vem är du?

Vi söker i första hand dig som vill göra genuin skillnad för de äldre i deras vardag! Önskvärt är att du har gymnasiekompetens eller tidigare erfarenhet inom omvårdnadsyrket, men det är inget krav.

Tjänsterna kräver att du kan planera ditt arbete för att tillgodose individens behov. Du måste vara flexibel och snabbt kunna ställa om vid förändringar i verksamheten. Kunna samarbeta med de äldre, de anhöriga och arbetskamraterna.

Ett positivt förhållningssätt och ett gott bemötande är viktigt. Du behöver vara stabil och trygg i dig själv, vara lyhörd, pålitlig och ansvarsfull. Vi sätter stort värde på engagemang i arbetet och en vilja att bidra till verksamhetens bästa.

Det är viktigt att du är trygg i det svenska språket, i både tal och skrift, då all kommunikation och dokumentation sker på svenska.

Det är en förutsättning att du:

 •  Uppvisar utdrag ur polisens belastningsregister.
 •  Uppvisar pass, nationellt ID-kort eller personbevis.
 •  Har körkort eller kan cykla om du vill jobba i hemtjänsten.

Bor du på fastlandet och kan jobba minst 80% under fyra sammanhängande veckor kan du också ta del av fastlandskampanjen, de innebär att du kan få visst bidrag för resa och boende. Mer information på dessa sidor Jobba i sommar - Region Gotland och www.gotland.se/vardochomsorg

Beställ ditt belastningsregister i dag på Klicka här

Beställ ett personbevis för anställning: Klicka här

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan så hör vi snart av oss!

Anställningsform Säsongsarbete
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 350
Sysselsättningsgrad 85-100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1354
Kontakt
 • Lotta Segerdahl-Vahlby, 0498-269325
 • Margita Lovén, 0498-203575
Publicerat 2022-12-05
Sista ansökningsdag 2023-05-28

Tillbaka till lediga jobb