Onkologi och palliativ medicin

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Onkologi och palliativ medicin

Verksamhetsområde Onkologi och palliativ medicin innefattar slutenvård bestående av vårdavdelning och palliativt team samt öppenvård bestående av mottagning och dagsjukvård.  Verksamhetens uppdrag är att behandla vuxna patienter med diagnostiserad cancersjukdom samt erbjuda specialiserad palliativ vård.

Ledningsgruppen består av verksamhetschefen samt våra två enhetschefer, tillsammans med de medicinskt ledningsansvariga för onkologi och palliativ medicin. Vi kännetecknas av ett öppet och samarbetsvilligt klimat där vi stöttar varandra. Hos oss får du möjlighet att leda med inriktning på delaktighet, arbetsmiljö, förändring och gemensam utveckling mot våra mål.

Just nu söker vi efter en enhetschef för öppenvården. Mottagningen för Onkologi och Hematologi utgör en samlad enhet som omfattar mottagningar för onkologi, hematologi, palliativ vård samt dagsjukvård för dessa patienter. Enheten är öppen dagtid på vardagar.

Dina arbetsuppgifter

Som enhetschef kommer du att leda arbetet på vår mottagning samt dagsjukvården inom områdena onkologi, hematologi och palliativ mottagning.

Dina ansvarsområden inkluderar ekonomi-, arbetsmiljö-, personal- och verksamhetsansvar för enheten, vilken består av cirka 17 medarbetare, inklusive sjuksköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator och planerare.

Du kommer att ha ett nära samarbete med verksamhetschef, enhetschef och medicinskt ledningsansvarig inom vår verksamhet, och ingå som medlem i vår ledningsgrupp. Vid frånvaro av din enhetschefskollega förväntas du även att tillfälligt ersätta denne.

Samarbete kring patientprocesser, säkerställande av hög kvalitet och patientsäkerhet, avvikelsehantering samt ansvar för omvårdnadsutveckling inom enheten är andra centrala delar av din roll. Du förväntas också att samarbeta både internt inom vår verksamhet och externt med våra samarbetspartners. Omvärldsbevakning och framtidsspaning är ytterligare aspekter som kommer att vara en del av din roll.

Uppdraget som enhetschef är 50 % och kan kombineras med kliniskt arbete inom området eller andra uppdrag.

Vem är du?

Vi söker dig med högskoleutbildning inom vård och gedigen arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvården. Det är meriterande om du är legitimerad sjuksköterska och/eller besitter specialistkompetens och erfarenhet inom onkologi och hematologi.

Det är även meriterande om du har genomgått chefs- eller ledarskapsutbildning och/eller innehar erfarenhet av ledande befattningar.

Som sökande bör du ha ett tydligt patientfokus och god kommunikativ förmåga, där du framstår som tydlig, lyhörd och pedagogisk. Din förmåga att vara strategisk, analytisk och att planera arbetet för att nå gemensamma mål är av stor betydelse. Du bör ha en helhetssyn och vara öppen för nya idéer och förändringar.

För att trivas och lyckas i rollen bör du kunna entusiasmera och motivera dina medarbetare samt värdesätta och främja ett gott arbetsklimat baserat på teamarbete. Att skapa samsyn genom dialog med andra är också en viktig aspekt av tjänsten.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmåga att bidra till vårt team och vår verksamhet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/239
Kontakt
  • Åsa Wilson, Verksamhetschef, 0498-268579
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, info.gotland@vardforbundet.se
  • Sveriges arbetsterapeuter, marie.hornell@gotland.se
  • Fysioterapeuterna, gotland@fysioterapeuterna.se
Publicerat 2024-04-02
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb