Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen, Grundskola, Polhemskolan

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Vilka är vi?

I vårt skolområde ingår tre skolor, där placeringen för tjänsten är Norrbacka-eller Polhemskolan. Norrbackaskolan har läsning i fokus och erbjuder en trivsam skolgård med möjligheter till många olika aktiviteter. Polhemskolan har profilen naturvetenskap och arbetar med FN:s globala mål för en hållbar utveckling. Skolområdet, där även S:t Hansskolan ingår, har ca 450 elever fördelat på skolorna. På alla tre skolorna finns fritidshem i åldrarna F-6. Skolorna har nära tillgång till de sevärdheter som finns i Visby men också Visbys medeltida stadskärna. Naturen finns också på nära avstånd genom havet, gravarna runt ringmuren samt kuststräckan norrut. Läs gärna mer om oss på våra hemsidor.

Välkommen att bli en av oss!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer i samarbete med kollegor att ansvara för fritidsverksamhet i F-3 och för eleverna i aktuellt fritidshem. Ditt arbete som lärare i fritidshem/fritidspedagog består främst av att planera, leda och genomföra det pedagogiska arbetet i verksamheten i linje med läroplanen men också tillsammans med lärarna skapa en bra heldag för våra elever. 

Arbetet börjar under förmiddagen i samarbete med skolan som komplement till skolverksamheten för att under eftermiddagen fokusera på att erbjuda våra elever en kvalitativ fritidshemsverksamhet. Rastverksamheten är hos oss en viktig del i skolsamverkan för att på så sätt skapa lust- och glädjefyllda samt trygga pauser under skoldagen.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete i fritidshemsverksamhet. Du vill vara med i arbetet att ingå i ett starkt och dynamiskt fritidshem i vårt skolområde. Du har kunskaper kring styrdokumenten i Lgr22 och arbete med dessa i fokus.

Meriterande att du är lärare mot fritidshem alternativt fritidspedagog, eller motsvarande. Vi är nyfikna på just din pedagogiska filosofi och tar för givet att du beskriver den i din ansökan.

Du brinner för fritidshemmets verksamhet och tycker att det är spännande och viktigt att skapa en bra heldag för eleverna och är därmed intresserad av skolsamverkan.

Du är ansvarstagande, lyhörd och har förmåga att se till varje barns individuella behov och förutsättningar samt förmågan att entusiasmera och engagera. Du vill samarbeta och delta aktivt i arbetslag samt har ett bra förhållningssätt i möten med barn och föräldrar. Arbetet ställer krav på din förmåga att kunna planera och prioritera dina arbetsuppgifter, samt att vara flexibel. Du behöver vara lösningsorienterad och kunna lösa problem i situationer som uppstår. Du tycker om att ingå i ett team, där du själv är en viktig kugge i samarbetet i arbetslaget.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 5.8 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Lön enligt avtal
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 80-100 %
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/347
Kontakt
  • Anna Hammarhjelm, 0498-269484
  • Martin Bogaeus, 0498-269489
  • Lovisa Edenberg Falkhed, 0498-269490
Publicerat 2024-04-04
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb