Funktionshinderenheten

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Funktionshinderenheten

Funktionshinderenheten är en av tre enheter på myndighetsavdelningen inom socialförvaltningen. På avdelningen arbetar vi med handläggning enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade(LSS). Avdelningen ansvarar även för avgiftshandläggning, boråd och bostadsanpassningsbidrag. Vi har ett viktigt uppdrag som gör skillnad för andra människor.

På funktionshinderenheten arbetar handläggare framförallt enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade men även enligt socialtjänstlagen. LSS-handläggarna är uppdelade i två team: barn/ungdomsteamet samt vuxenteamet. Enhetens två 1:e handläggare stöttar handläggarna i det dagliga arbetet med ärenden. På funktionshinderenheten arbetar även handläggare och administrativ assistent utifrån lagen om bostadsanpassningsbidrag.

Nu söker vi en ny kollega till ett av LSS-teamen.

Så här beskriver gruppen sig själv:
Vi är ett enastående gäng! Takhöjden på vårt våningsplan är rent bokstavligt inom normalstandard men idiomatiskt skyhög! Vi har enorm kompetens och bredd inom gruppen. Den lagstiftning vi arbetar med är fyrkantig men inte statisk, då rättspraxis ständigt förändras. Hos oss finns inget "så har vi alltid gjort" utan förändringar, förbättringar och förslag välkomnas alltid.

På vår arbetsplats ser vi mångfald som berikande. Vi erbjuder en trevlig arbetsplats med närhet till hjälpsamma kollegor. Möjligheter att påverka och hög delaktighet i verksamhetens utveckling. Vi erbjuder också individuellt anpassat introduktionsprogram samt ett nära samarbete med 1:e handläggare och enhetschef. Vi erbjuder tillgång till juridisk handledning och kompetensutveckling.

Vi ser fram emot din ansökan!

Dina arbetsuppgifter

I uppdraget som handläggare på funktionshinderenheten hanterar du ärenden enligt gällande lagstiftningar främst LSS men även enligt SoL. Arbetet innefattar även uppföljning av fattade beslut. Du utgår från riktlinjer, praxis och gällande rutiner för att på ett rättssäkert sätt utreda behov och fatta beslut. På enheten utreder vi behov enligt metoden individens behov i centrum (IBIC).

I uppdraget ingår att samverka med andra myndigheter och samarbetspartners. Det är viktigt att du arbetar utifrån Region Gotlands värdegrund: förtroende, omtanke och delaktighet. Likaså bidrar du i arbetet för en god arbetsmiljö tillsammans med dina kollegor samt i de förändringsarbeten som enheten står inför. Arbetet kräver stor lyhördhet för den enskildes behov.

Vem är du?

Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan akademisk utbildning inklusive socialrätt som arbetsgivaren bedömer likvärdig. B-körkort är ett krav.

Du har erfarenhet av handläggning samt av målgruppen. Det är meriterande om du har arbetat enligt metoden IBIC och i verksamhetssystemet Treserva.

För att lyckas i rollen krävs att du har en god förmåga att genomföra möten, såväl digitala som fysiska, med flera parter. Du är professionell i ditt förhållningssätt och har god förmåga att skapa förtroende. Du ser samarbete som en självklar och viktig del i ditt arbete. Uppdraget kräver att du har en god struktur och är noggrann i ditt arbetssätt. Du har en mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift då möten och dokumentation är grundläggande i arbetet.

Urval och intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessens gång. Vid anställning krävs utdrag från belastningsregistret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/353
Kontakt
  • Pernilla Ahlvin, 0498204253
Facklig företrädare
  • Sara Köhlmark, SSR, 0498204336
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb