HSF Bemanning

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

HSF Bemanning

Bemanningsenhetens huvudsakliga uppdrag är att stödja Visby lasarett och psykiatrin med vikarier vid korttidsfrånvaro hos ordinarie omvårdnadspersonal. Bemanningsenheten arbetar nära förvaltningens HR-enhet med övergripande frågor inom kompetensförsörjning, rekrytering och bemanning. I enhetens uppdrag ingår även att administrera och följa upp avrop till hyrbolag, koordinera vårdplatser och vårdnära service.

Enhetens uppdrag är under översyn och kan komma att förändras. Vi ser gärna att du är en del av det!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer främst arbeta nära HR-enheten och sjukhusledningen i arbetet med Strategisk Hållbar Bemanning (SHB) för hälso- och sjukvårdsförvaltningen. SHB är ett regionövergripande arbete med syfte att ur ett helhetsperspektiv för medborgare, ekonomi och medarbetare, planera verksamhet och bemanning långsiktigt hållbart.

I ditt arbete ingår att arbeta nära verksamheter, planerare och enhetschefer med att utveckla och implementera det strategiska arbetet i förvaltningen. Du arbetar med utbildning och kunskapsstöd i verksamhets- och schemaplanering gentemot planerare och enhetschefer i HSF. Du bistår i kartläggning och planering av verksamheters resursbehov samt arbetstidsförläggning utifrån gällande lagar och avtal samt principer och lokalt beslutade inriktningar utifrån SHB.

Du stödjer enhetschef i bemanningsenhetens interna verksamhet och bemanningsplanering, där schemaplanering, administration i personalsystem samt uppföljning av månadsanställd personal ingår.

Möjlighet till flexibel arbetstid och arbetsplats finns, där du kan kombinera arbete på kontoret och på distans.

Vem är du?

Du som söker har som lägst gymnasiekompetens och hög digital mognad. Du har stor vana och erfarenhet av schemaläggning samt arbete i personalplaneringssystem.

Krav för att vara aktuell för tjänsten är goda kunskaper i arbetsrättsliga lagar och avtal för Hälso- och sjukvårdsområdet samt goda kunskaper i personalplaneringssystemet Medvind.

Meriterande är tidigare arbete med Strategisk Hållbar Bemanning eller motsvarande arbetsinnehåll. Du har god kännedom om vad rådande forskning definierar som hållbar arbetstidsförläggning ur både verksamhets- och medarbetarperspektiv samt kunskap om bemanningsekonomi.

Vi söker dig som har en god samarbets- och kommunikationsförmåga och är engagerad, ansvarstagande, noggrann, flexibel och kvalitetsmedveten. Arbetet förutsätter att du har förmåga att skapa förtroenden och goda relationer i det förändringsarbete som du är nyckelperson i. Eftersom du kommer att arbeta övergripande med stöd gentemot många verksamheter behöver du även ha god planerings- och prioriteringsförmåga. Du trivs med utvecklings- och förändringsarbeten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval kommer ske löpande under ansökningsperioden.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-01-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/357
Kontakt
  • Jenny Hult, 0498-268599
Publicerat 2024-04-09
Sista ansökningsdag 2024-04-23

Tillbaka till lediga jobb