OOF Område 9

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Omsorg om personer med funktionsnedsättning

Avdelningen omsorg om personer med funktionsnedsättning (OoF) tillhör socialförvaltningen. Vi har ett viktigt och givande uppdrag att ge stöd och handräckning till människor med olika funktionsvariationer i deras vardag. Avdelningen är en utförarorganisation i ständig förändring. Våra grundläggande värderingar är delaktighet, förtroende och omtanke.

Avdelningen har cirka 370 medarbetare fördelat på flera enheter. Verksamheterna består bland annat av bostad med särskild service, korttidsvistelse, boendestöd, sysselsättning och daglig verksamhet. Region Gotlands dagliga verksamhet finns över hela ön och inom stor mångfald av arbetsuppgifter, innehåll och yrkesområden. Verksamheten bedrivs i gruppverksamheter, arbetsförlagda grupper samt på externa platser. 

Vi söker nu en enhetschef för område 9 som innehåller insatserna Bostad med särskild service enl LSS samt Boendestöd enl SoL. Som enhetschef är du placerad i Visby men verksamheterna är belägna i både Visby och Hemse. Som enhetschef ingår du i en ledningsgrupp med många olika personligheter och kompetenser som gör arbetet tillsammans dynamiskt och spännande.

Dina arbetsuppgifter

Uppdraget som enhetschef innebär att leda och samordna verksamheter som verkställer insatser utifrån LSS (Lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade) SoL (socialtjänstlagen) och HSL (hälso- och sjukvårdslagen). 

Du ska inom de ekonomiska ramarna bedriva en effektiv verksamhet med god kvalitet där kunden är i fokus. Du förväntas driva en enhet där det ställs krav på en flexibel och samarbetsinriktad organisation och där en god arbetsmiljö för medarbetarna värdesätts. 
Du följer upp och utvärderar mål och arbetsformer. Du har resultatansvar enligt Region Gotlands
styrmodell där du bland annat kommer att arbeta med regelbundna prognoser, kvalitetssäkring,
framtagande av rutiner samt kontakter med brukare/kund, anhöriga och medarbetare. 

Du är en del av avdelningens ledningsgrupp och det utvecklingsarbete som bedrivs på avdelningen. Du utvecklar dina medarbetare och verksamheten i linje med avdelningens arbete. Du ser helheten och är kontinuerligt omvärldsorienterad inom området. 

Tjänsten innebär personalansvar för cirka 25 medarbetare.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom området socialt arbete, ledarskap och organisation eller annan högskoleutbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Har du utbildning inom ledarskap och/eller arbetsmiljölagen ser vi detta som meriterande.

Du har chefs- eller ledarerfarenhet och har goda kunskaper inom LSS, SoL samt har kunskap om HSL. Har du erfarenhet av att leda förändringsarbete, kunskap inom arbetsmiljö samt erfarenhet av att arbeta med konflikthantering ser vi det som meriterande. Du har datorvana och förmåga att hantera olika former av systemstöd. 

Vi söker dig som drivs av att arbeta med förändring och att förbättra kvalitet med kunden i fokus. Du är professionell, har god förmåga att planera ditt arbete samt har god vana att arbeta för att nå uppsatta mål.

Vi ser att du är en trygg och positiv ledare som skapar motivation och engagemang hos dina medarbetare och har lätt för att samarbeta med andra och är även lyhörd för din omgivning. Du är en god kommunikatör som förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter till fackliga företrädare:
Kommunal, gotland.ost@kommunal.se
Vision, Annika Sjögren, annika.sjogren@gotland.se
Vårdförbundet, info.gotland@vardforbundet.se
Ledarna, ledarna@ledarna.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/404
Kontakt
  • Katarina Lawergren, Omsorgschef, 0498-269954
Publicerat 2024-04-29
Sista ansökningsdag 2024-05-19

Tillbaka till lediga jobb