Gotlands resursskola

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Gotlands resursskola

Gotlands resursskola består av två enheter, Tal- och språkklasserna och Lövsta resursskola. Vi har idag cirka 45 elever och cirka 25 medarbetare. En av enheterna riktar sig mot elever med språkstörning och den andra mot elever där behov av anpassningar i den pedagogiska, sociala och fysiska lärmiljön är så stora att de inte kan tillgodoses i den ordinarie skolmiljön. Resursskolan har mindre elevgrupper, specifik lärarkompetens och möjlighet till mer individuellt stöd.

Dina arbetsuppgifter

Som resursskolans specialpedagog arbetar du på individ-, grupp- och organisationsnivå. I samarbete med övrig personal arbetar du främjande och förebyggande för elevernas kunskapsmässiga och sociala utveckling. Tillsammans med skolledningen kommer du att driva den pedagogiska och specialpedagogiska utvecklingen i verksamheten.

Du arbetar med pedagogisk handledning och ska fungera som en kvalificerad samtalspartner till pedagogisk personal. Du genomför kartläggningar och upprättar åtgärdsprogram samt har en viktig roll i processen med elevantagning. Uppdraget innefattar även att arbeta med riktad specialundervisning i grupp eller enskilt.

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad och behörig specialpedagog. Erfarenhet och kunskap om språkstörning och NPF krävs.

Du är trygg i att skapa relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor och väl förtrogen med skolans styrdokument.  Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet då vår verksamhet kräver personal med erfarenhet, engagemang, god samarbetsförmåga, stark drivkraft och flexibilitet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/472
Kontakt
  • Anna Kindblad, 0498203895
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb