Laboratoriemedicinskt centrum Gotland

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Laboratoriemedicinskt centrum Gotland

Ö-läget kräver det stora sjukhusets resurser och innebär samtidigt det mindre sjukhusets närhet och samhörighet. Inom sjukvården på Gotland byggs nära samarbeten snabbt, beslutsvägarna är korta vilket skapar smidighet för patienter och medarbetare.

På vårt multidisciplinära sjukhuslaboratorium lägger vi stor vikt både vid medarbetarnas trivsel och vid vårt kvalitetsarbete. LaboratorieMedicinskt Centrum Gotland omfattar kemlab, transfusionsmedicin med blodcentral, mikrobiologen, fyslab och vattenlab.

Verksamheten genomgår en generationsväxling, några kollegor med bred och djup kompetens närmar sig pensionsålder och vi behöver ersätta deras nyckelkompetenser. Till LMCG söker vi därför just nu flertalet funktioner för att säkerställa de olika kompetenserna som krävs för en god och säker vård. Uppdraget och innehållet i tjänsten kan därför utformas utifrån din erfarenhet, kompetens och intresse med hänsyn tagen till verksamhetens behov.

Vi erbjuder dig introduktionsprogram, utbildningar, interna föreläsningar, temadagar samt möjlighet till friskvård inom sjukhuset eller med friskvårdsersättning.

Dina arbetsuppgifter

LaboratorieMedicinskt Centrum Gotland är ett mindre sjukhuslaboratorium, därför har vi stora möjligheter till varierande arbetsuppgifter. Du kommer att få arbeta inom klinisk mikrobiologi med sedvanliga uppgifter som odling, avläsning ock efterarbete. Arbetsuppgifterna omfattar även molekylärbiologiska analyser, provregistrering och för laboratorium övrigt förekommande arbetet.

Du kommer att ha kontakt med vårdpersonal och övriga kunder mestadels via telefon. Utifrån schemat arbetar du dag och kväll. Helgarbete ingår efter upplärning och enligt överenskommelse.

Vem är du?

Du som söker är legitimerad BMA, molekylärbiolog eller mikrobiolog, gärna med erfarenheter inom klinisk mikrobiologi. Du har goda kunskaper i svenska i såväl i tal som skrift.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av laboratoriearbete, erfarenhet av laboratoriedatasystem, erfarenhet av arbete inom kvalitetssystem SS-EN ISO/IEC 17025 och god datorvana.

Som person beskrivs du som noggrann, med känsla för kvalitet. Du har god förmåga att självständigt planera, prioritera och genomföra ditt arbete. Det är viktigt att du gillar att arbeta med varierade arbetsuppgifter och lära dig nya saker. Vi ser det som meriterande om du har medverkat i handledning. Vi vill också att du är serviceinriktad och vill arbeta för patientens och verksamhetens bästa samt hjälpa annan vårdpersonal och våra kunder när frågeställningar uppstår.

Gruppen är viktig för oss därför vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/124
Kontakt
  • Tanja Larsson, enhetschef, 0498-268974
Facklig företrädare
  • Maria Paul, 0498-268448
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb