Solklintskolan

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Solklintskolan

Norra Gotlands skolområde är en ny organisation med en rektor och två biträdande rektorer. I området ingår skolorna: Solklintsskolan F-9, Fole F-6, Lärbro F- 6 och Fårösund F-9.

Solklintsskolan är belägen centralt i Slite på Norra Gotland med närhet till havet och en skärgård. I byggnaden inryms förskola, förskoleklass-åk 9, fritididshemsavdelning samt skolbibliotek och Slite ungdomsgård. Vi har ca 200 elever och 35 anställda. Det är två arbetslag ett för åk F-6 och ett för åk 7-9.

Du kommer att arbeta på Solklintsskolan men det finns även möjlighet till kollegialt lärande via dom andra skolorna som ingår i området.

Vi hoppas att du vill vara med och utvecklas tillsammans med oss i den nya organisationen.

Dina arbetsuppgifter

Som Specialpedagog på Solklintsskolan ingår du i elevhälsoteamet tillsammans med ytterligare en specialpedagog, skolkurator, skolsköterska, skolpsykolog, biträdande rektor och rektor. Du kommer även ingå i Region Gotlands nätverk för Speciallärare och Specialpedagoger. Nu söker vi dig som är specialpedagog och som är intresserad av ett nytt uppdrag hos oss på Solklintsskolan

Som specialpedagog hos oss arbetar du framförallt för att skapa förutsättningar för tillgänglighet, delaktighet och inkludering för våra elever. Det gör du huvudsakligen genom att:
• identifiera och anpassa vilka insatser som ska sättas in för att underlätta inlärningen åt våra elever
• i förebyggande syfte identifiera och undanröja hinder i olika lärmiljöer
• genomföra pedagogiska kartläggningar/utredningar
• genomföra lektionsobservationer mm, upptäcka möjliga hinder innan de uppstår.
• Medverkan under lärares planeringsarbete för att bidra med förebyggande perspektiv.
• Medverkan i kollegialt lärande-grupper för att bidra med tillgänglighetsperspektiv.
• Bistå rektor, skolledning med argument för organisationsbeslut för ökad inkludering (utifrån kartläggning på individ-grupp-skolnivå)
• Uppföljning av extra anpassningar med lärare och grupper av elever.
• Stötta lärare i utredningar och upprättande av åtgärdsprogram.
• Säkerställa att åtgärdsprogram följs upp.
• Handledning av lärare och annan pedagogisk personal.
• Ansvara för kollegialt lärande.

Utifrån de sökandes kompetens så kan det handla om två tjänster där ansvaret delas upp f-6 och 7-9. Då behöver de sökande kunna utföra även specialläraruppgifter inom sitt ansvarsområde.

Det kommer finnas möjlighet att inom tjänsten söka ett försteläraruppdrag som riktar sig till Norra Gotlands skolområde utifrån att främja elevers språkutveckling. Uppdraget är 3-årigt och påbörjades höstterminen 22.

Vem är du?

Du som söker har en specialpedagogexamen.

Meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete som lärare och som specialpedagog
och har utbildning gällande neuropsykologiska funktionshinder, utbildning gällande läs- och skrivsvårigheter samt utbildning gällande språkstörning.

Du är bra på att samarbeta. Det visar du genom att genom att främja och utveckla andras idéer. Du delar med dig av information och expertis för att uppnå önskade resultat. Du dela ansvar för att eleverna ska nå utbildningens mål och hjälper till på det sätt det behövs för att gruppen ska prestera. Du är bra på att hitta sätt att kompromissa; identifiera motpartens behov för att uppnå ”win-win” resultat.

Du är bra på att kommunicera. Förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. Du lyssnar effektivt, håller andra informerade och ger specifik och konstruktiv feedback. Du hanterar frågor och problem direkt och öppet. Har du också god digital kompetens är det meriterande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-14 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Slite
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/271
Kontakt
  • Jan Källström, 0498204371
Publicerat 2023-02-24
Sista ansökningsdag 2023-04-23

Tillbaka till lediga jobb