Kultur

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.


Kulturenheten 

Kulturenheten är en del av kultur- och fritidsavdelningen på regionstyrelseförvaltningen inom Region Gotland och ansvarar för att bidra till ett levande och dynamiskt kulturliv på Gotland. Som verksamhetssamordnare på kulturenheten arbetar du i ett team som stärker och utvecklar kulturen på Gotland.

Konst och form på Gotland är ett nystartat resurscentrum för bild- och formområdet i samarbete med Gotlands museum. Syftet är att skapa en mötesplats i Visby för konst, form, design, slöjd och arkitektur genom att tillhandahålla lokaler, teknik och expertis för att underlätta för professionella utövare, föreningar och organisationer att utveckla kreativa processer och stärka sina verksamheter. 

Dina arbetsuppgifter

Som verksamhetssamordnare kommer du att koordinera, starta upp och utveckla arbetet med Konst och form på Gotland under en begränsad tid från 1 september 2024 till sista juni 2025. Du fångar upp behov, tar hand om och förmedlar resurser till aktörer och utövare inom bild- och formområdet. Du är en operativ kraft med en social och nätverkande förmåga som känner dig bekväm med att hantera tex lokalbokningar, utställningsteknik men även kommunikation, ekonomi och administration. Mer som ingår i tjänsten är att kunna samverka med och stödja aktörer i arrangerande av aktiviteter eller projekt som tar plats i resurscentret, att kunna utveckla teknik- och utställningsresurser och tillgängliggöra lokalerna som en attraktiv mötesplats för dialog och utövande med möjlighet till publik verksamhet.

Vem är du?

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning eller motsvarande inom någon av områdena konst, form, design, slöjd eller arkitektur. B-körkort är ett krav.

Kurser inom marknadsföring, projektledning eller ledarskap är meriterande. Även god orientering i konst/formvärlden på Gotland och nationellt är meriterande.

Vi ser att du har erfarenhet av projektledning inom kulturområdet och gärna professionell erfarenhet inom någon av områdena vi verkar inom. Du har utställningsteknisk kompetens och god förmåga att uttrycka dig i tal, skrift och i sociala medier på svenska och engelska.

Som person är du självständig, lösnings- och resultatinriktad, noggrann och med vana att nätverka, samarbeta och skapa sociala sammanhang. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 1 september 2024
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/901
Kontakt
  • Paola Ciliberto, 0737658245
Publicerat 2024-04-30
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb