Rekrytering- och bemanningsenheten

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder sommarjobb på Gotland inom äldreomsorgen och omsorgen om personer med funktionsnedsättning. Vi välkomnar både sökande med och utan tidigare erfarenhet. Är du positiv och gillar att ta väl hand om människor? Då har du hamnat helt rätt!

Vi vill vara en flexibel arbetsgivare – därför kan du välja att antingen jobba som timvikarie och själv styra din tillgänglighet eller så kan du jobba på ett vanligt fast schema. Det sistnämnda innebär varierande arbetstider under dag, kväll, och helg. Jour kan förekomma vid överenskommelse. Vi har även rena nattjänster där heltidsmåttet är 34,33h/vecka. 

Just nu har vi störst behov av fler vikarier till andra halvan av sommaren, vecka 29 – 34.

Sommarbonus & Fastlandskampanj

Om du är villig att jobba heltid på ett fast schema enligt våra önskemål i minst fyra sammanhängande veckor så kan du få ta del av vår sommarbonus! Den ger dig 5.000 kr extra för arbete i Visby och 10.000 kr extra för arbete utanför Visby.

Dessutom, för dig som kommer från fastlandet och inte är mantalsskriven på Gotland finns möjlighet att ta del av vår fastlandskampanj. Den innefattar ekonomiskt bidrag till boendekostnader om max 300 kronor per dygn samt reskostnader till och från ön om max 500 kronor per resa. För att ta del av fastlandskampanjen behöver du arbeta minst fyra veckor på schema och minst 80%.

Det går utmärkt att kombinera sommarbonusen och fastlandskampanjen tillsammans, förutsatt att du inte redan är mantalsskriven på Gotland (då kan du ej nyttja fastlandskampanjen). Notera att samtliga bonusbelopp är angivna före skatt samt att sommarbonusen ej gäller för ordinarie medarbetare eller för dig som i dagsläget redan jobbar hos oss som långtidsvikarie och därmed ingår i grundbemanningen. Läs mer om sommarbonusen och dess villkor på denna webbsida: www.gotland.se/sommarbonus

Våra arbetsplatser

Äldreboenden och demensboenden: Här jobbar du i team tillsammans med sjuksköterskor och annan legitimerad vårdpersonal för att ge de boende en god livskvalitet och en meningsfull vardag. Boendena är bemannade dygnet runt och finns på sex orter runt om på ön: Fårösund, Slite, Bro, Klintehamn, Roma och Visby.   

Hemtjänsten: Här får du göra hembesök hos brukare som ännu bor kvar hemma, men som har behov av hjälpinsatser för att klara vardagen. Det finns hemtjänstgrupper med områden som täcker hela ön och är bemannade dygnet runt.

Korttidsenheten: Här ger du vård till brukare som beviljats tillfällig vistelse för återhämtning efter sjukhusvistelse, växelvård eller för de som är i väntan på plats till ett äldreboende. Korttidsenheten ligger i Visby.

Omsorgen om personer med funktionsnedsättning: Här arbetar du för att motivera och stimulera personer med funktionsnedsättning utifrån deras individuella förutsättningar, behov och önskemål. Till exempel inom verksamheter som gruppbostäder, servicebostäder, boendestöd och korttidshem. Vi har verksamheter för både barn och vuxna.

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kan se olika ut beroende på arbetsplats, men vanligt förekommande arbetsuppgifter är:

 • Social tid och aktiviteter
 • Hushållsbestyr och inköp
 • Enklare matlagning
 • Tvätt och städning
 • Ledsagning
 • Motivera i det dagliga livet
 • Personlig omvårdnad – hygien såsom dusch och toalettbesök
 • Medicinering och andra delegerade HSL-insatser
 • Dialog med anhöriga
 • Dokumentation

Gemensamt oavsett arbetsplats är att du jobbar med brukaren i fokus för att ge den allra bästa vård och livskvalitet som möjligt.

Vem är du?

Det viktigaste för oss är att du genuint vill jobba för att faktiskt bidra och göra skillnad i människors liv. För att kunna göra det behöver du som person vara positiv, lyhörd, flexibel, samarbetsvillig och ansvarsfull. Det är också ett krav att du är trygg i det svenska språket, eftersom all kommunikation sker på svenska. Du måste ha fyllt 18 år, med undantag för om du studerar vård-och omsorgsprogrammet på gymnasiet, då kan du söka från 16 år.

Det är önskvärt men inte ett krav att du har gymnasiekompetens eller tidigare erfarenhet inom omvårdnadsjobb. Oavsett val av arbetsplats så erbjuds du introduktion som ser till att du får lära dig det du behöver för att tryggt kunna jobba som sommarvikarie. B-körkort är meriterande, framförallt om du vill jobba inom hemtjänsten.

För att bli anställd behöver du:

Anställningsform Säsongsarbete
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 15
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1252
Kontakt
 • Lotta Segerdahl-Vahlby, 0498-269325
Publicerat 2023-12-13
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb