Barn- och elevhälsan

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Barn- och elevhälsan

Barn- och elevhälsan är en central förvaltningsgemensam avdelning för Gotlands skolors barn- och elevhälsoarbete.

I barn- och elevhälsan arbetar skolläkare, skolsköterskor, psykologer, kuratorer, fysioterapeut, logoped, hörsel-, syn-, tal - och specialpedagoger. Barn- och elevhälsan har främst ett hälsofrämjande och förebyggande uppdrag. Vårt gemensamma lagstadgade huvuduppdrag är att stödja elevernas utveckling för att klara skolans kunskapsmål och sociala mål. Elevhälsans medicinska insats (EMI) har dessutom uppdrag att erbjuda eleverna hälsobesök, ge eleverna hjälp med enklare sjukvårdsinsatser samt arbeta efter vårt medicinska basprogram.

Barn- och elevhälsan är en välfungerande och driven verksamhet som vill ge varje medarbetare möjlighet till personligt och professionellt växande genom att tillhandahålla en arbetsplats med gemenskap, lyhördhet och ta till vara initiativ, engagemang och ansvarstagande.

Vi söker nu en samordnare för SIP för barn och unga, projektanställning på 3 år.

Dina arbetsuppgifter

Som samordnare för SIP för barn och unga kommer du att vara anställd vid barn- och elevhälsan men jobba med att stötta regionens berörda förvaltningar (hälso- och sjukvårdsförvaltningen, socialförvaltningen och utbildnings- och arbetslivsförvaltningen) i arbetet kring SIP.

Arbetet kommer både vara av strategisk och operativ art. Du kommer att vara aktiv på olika nivåer i verksamheterna från att bistå i ledning och styrning och samverkan till att vara ett stöd i det operativa arbetet. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att stödja berörda förvaltningar gällande övergripande utbildning, bidra med information och förslag till lednings- och styrningsgrupper i samverkansfrågor, följa upp SIP på övergripande nivå, arbeta med avvikelser och samverkansproblem, utveckla dokumentationen av SIP och vara en aktiv eller stödjande part i att förbereda och genomföra SIP- möten.

Uppdrag Psykisk Hälsa stödjer arbetet med SIP och du kommer att via dem ingå i ett nätverk beståendes av andra SIP-samordnare i landet.

Vem är du?

Du har för tjänsten relevant akademisk utbildning. B-körkort samt tillgång till egen bil krävs. 

Det är meriterande med erfarenheter av arbete med samverkan inom och mellan olika verksamheter, tidigare arbete inom Region Gotland och erfarenheter av SIP. Meriterande är också erfarenhet inom ramen för offentlig verksamhet, drivit projekt och utvecklingsarbete. Du har erfarenhet av att planera utbildningsinsatser och vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet av att arbeta med samarbeten och systematiskt arbete både med familjer och andra professioner.

Vi söker dig som intresserar dig för samverkan generellt, är självständig i att du fattar beslut och för processer framåt. Du kan på egen hand planera för utbildningsinsatser samt har vana att jobba utifrån mål. Du intresserar dig för och bedriver utvärdering av såväl ditt eget arbete samt utvärdering av funktionen som sådan.

Rollen som samordnare ställer höga krav på att du kan bygga relationer och skapa samarbeten med personer på olika nivåer. Du är kommunikativ och har förmåga att förmedla information både muntligt och skriftligt. Rollen kräver också att du är lyhörd och att du kan anpassa din kommunikation utifrån situationen. Du har förmåga att planera och strukturera ditt arbete men är samtidigt flexibel och kan anpassa dig till nya omständigheter. Du kan analysera situationen och se helheten och se lösningar framför hinder. Det är viktigt att du arbetar utifrån Region Gotlands värdegrund: förtroende, omtanke och delaktighet.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 5 augusti 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/273
Kontakt
  • Karin Alvinge, 0498-269420
Publicerat 2024-04-05
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb