Barn och Familj

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Barn och Familj

Barn- och Familjeenheten (myndighetsutövning 0 – 20 år) är två enheter med cirka 40 medarbetare. Den ena enheten har fyra utredningsteam och den andra enheten har ett mottagningsteam, placeringssekreterare, assistentgrupp och kringresurser.

Vi söker nu socialsekreterare i våra utredningsteam. Vi har precis utvecklat vårat arbete och börjat arbeta i mindre team med nära arbetsledning. Ditt team kommer bestå av sex socialsekreterare samt en förste socialsekreterare. 

Är du en person med ett stort engagemang för socialt arbete och med ett tydligt barnperspektiv? Då ser vi gärna att du söker till vår verksamhet. Vid oss får du vara med och utreda barn o familjers behov enligt Socialtjänstlagen samt följa upp de insatser som kommit till stånd efter utredning.

Vi erbjuder extern handledning, arbetstid 38,75 h/v, flextid samt friskvårdstimme. Vi är även delaktiga i yrkesresan och kan härmed erbjuda såväl introduktion som vidareutbildning i arbetet med myndighetsutövning mot barn och unga samt deras familjer.

Dina arbetsuppgifter

Som socialsekreterare är ditt huvudsakliga uppdrag att utreda barns behov av stöd eller skydd. Du har också att följa upp de insatser som barn och familjer blivit beviljade. De vanligaste insatserna utförs av vår familjestödsenhet i form av familjebehandling. Det kan också vara placeringar av olika slag eller kontaktpersonsinsatser.

Arbetet innebär att ha samtal med barn, ungdomar, deras föräldrar och andra viktiga personer runt barnet, samverka med vår öppenvård och med andra myndigheter. Arbetsuppgifterna innebär även dokumentation samt att fatta beslut eller lämna förslag till beslut utifrån delegation. Du arbetar som oftast två och två i utredningsärenden.

Hela enheten och den avdelning (Individ och Familjeomsorgen) vi tillhör, arbetar aktivt utifrån förhållningssättet Signs of Safety. All personal inom individ- och familjeomsorgen är utbildade enligt Signs of Safety. Det innebär att vi jobbar med att barn, familjer och nätverk ska vara delaktiga i hur problem kan lösas. Vi tror på personens egna möjligheter och förutsättningar att ta makten över sitt fortsatta liv. Genom Signs of Safetys förhållningssätt och olika verktyg kan vi skapa bättre förutsättningar för hållbara lösningar för dem vi möter. Därför är det en förutsättning att du tycker det är roligt att arbeta nära och tillsammans med barnet, föräldrarna, det privata nätverket och det professionella nätverket om du ska trivas hos oss. Målen formulerar vi tillsammans, för det är så vill bedriva socialt arbete!

Vi tillhandahåller grundutbildning i Signs of Safety.

Vem är du?

Du är utbildad socionom och det är meriterande med erfarenhet av myndighetsutövning inom barn- och familjeområdet.

Personliga egenskaper väger tungt för denna tjänst. Vi ser gärna att du har lätt att  förstå och sätta dig in i andras känslor och beteenden. Vidare är det viktigt att du är trygg och stark i dig själv, stresstålig och att du i akuta situationer har förmåga att agera lugnt, behärskat och självständigt. Andra viktiga egenskaper är tydlighet och struktur.  Som person tycker du att socialt arbete är viktigt och roligt. Humor, flexibilitet och ödmjukhet är egenskaper vi värdesätter högt. Vi vill att du har ett tydligt barnperspektiv i ditt arbete och att du står bakom förhållningssätt att arbeta nära i samarbete med barnet och dess nätverk.

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/277
Kontakt
  • Cecilia Thun, 0498-269654
  • Lotta Suders, 0498-263410
Facklig företrädare
  • Robin Björkas, 0498-263202
Publicerat 2024-03-11
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb