Fordon och anläggning

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Fordon och anläggning 

Park- och trafikavdelningen inom teknikförvaltningen arbetar med strategisk planering och utveckling inom mark och stadsmiljö och kollektivtrafik, såsom trafikfrågor, park- och gatuutveckling.

Vi ansvarar också för Region Gotlands fordonsflotta, och förvaltar den offentliga miljön. Vi söker just nu en ny medarbetare till vår fantastiska avdelning!

Dina arbetsuppgifter

Klimatfrågan är högt prioriterad inom teknikförvaltningen och vi arbetar ständigt för bland annat minskade utsläpp, bättre luftkvalité, hållbar vattenförsörjning och cirkulära kretslopp på ön. Klimatförändringarna ställer höga krav på oss att utveckla våra verksamheter i syfte att skapa en hållbar och framtidssäkrad verksamhet. Region Gotland har en nyantagen klimatanpassningsplan i vilken park- och trafikavdelningen har ett viktigt uppdrag. Nu söker vi en ny medarbetare som ska vara med och utveckla detta arbete tillsammans med oss!

Park- och trafikavdelningens klimatanpassningssamordnare ska leda arbetet med att planera, genomföra och följa upp de åtgärder som fastslås i Region Gotlands klimatanpassningsplan för park- och trafikavdelningen. Inom rollen ligger också att initiera och driva större och mindre förbättringsförslag inom klimatområdet för park- och trafikavdelningen och inom teknikförvaltningen. Klimatanpassningssamordnaren kommer också samarbeta med kollegor på förvaltningen kring samordning av projekt, att hitta extern finansiering via exempelvis EU, hålla i kommunikationsinsatser och arbeta med kompetenshöjning för kollegor inom klimatområdet.

Läs mer om Region Gotlands klimatanpassningsarbete här: Region Gotlands klimatanpassningsplan.

Vem är du?

Vi söker dig som har en högskole- eller yrkesutbildning såsom samhällsvetare eller motsvarande, alternativt en annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. 

Vi ser att du har erfarenhet från liknande roll eller annat motsvarande arbete, du har erfarenhet av att driva utvecklingsarbete inom klimat- och miljöområdet. Du har goda kunskaper i svenska samt god förmåga att kommunicera i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av offentlig förvaltning och erfarenhet av att driva förändringsprojekt specifikt inom miljö- och klimatområdet.

För att trivas hos oss på park- och trafikavdelningen och i tjänsten som klimatanpassningssamordnare tror vi att du är en person som uppskattar att arbeta verklighetsnära, med ett praktiskt och konkret förhållningssätt. Du är social, empatisk och utåtriktad och har lätt för att upprätthålla relationer och knyta nya kontakter. För att lyckas i tjänsten är det viktigt att du har förmåga att arbeta självständigt när du driver projekt och förbättringsuppdrag. Park-och trafikavdelningen arbetar med många samhällsviktiga uppdrag, och därför är det viktigt att du är organiserad, och har sinne för både helhet och detaljer. Vi tror att det är avgörande att du är en energisk person som vågar testa nytt, ser möjligheter i förändringar och är lösningsorienterad. 

Stor vikt kommer att läggas vid personliga kompetenser, motivation och engagemang för tjänsten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/294
Kontakt
  • Simon Hoffman, 0498269376
Facklig företrädare
  • Jeanette Melander, Vision, 0498-269888
Publicerat 2024-03-18
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb