HR

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.


HR

Vill du bli en del av HR i Region Gotland som vår nya HR-chef på regionstyrelseförvaltningen?

Du kommer få arbeta med spännande och utvecklande frågor inom hela HR-området tillsammans med övriga HR i regionen. Inom regionstyrelseförvaltningen finns även HR-avdelningen där du ingår i avdelningens ledningsgrupp. Du ingår även i  regionens övergripande HR-chefsnätverk. På HR- avdelningen finns även två enheter, HR-stöd och lön, som du har ett nära samarbete med.

Dina arbetsuppgifter

Som HR-chef på regionstyrelseförvaltningen ansvarar du för att driva det personalstrategiska arbetet som en del i förvaltningens planering och utveckling. Din roll innebär ett strategiskt och operativt arbete inom hela HR-området.

Du arbetar stödjande och rådgivande gentemot förvaltningens chefer och är delaktig i att driva och leda utvecklings- och förändringsarbetet i förvaltnings- och regionövergripande projekt och uppdrag. Du leder, utvecklar, implementerar och följer upp arbetsgivarpolitiken inom förvaltningen. Ditt arbete innebär ett nära samarbete med HR-direktören och övriga HR i regionen, både vad gäller de övergripande HR-processerna samt hur de ska implementeras i den egna förvaltningen.

I din roll skapar du former och förutsättningar för samarbete med fackliga företrädare och representera förvaltningen ur ett HR-perspektiv så väl externt som internt.

Du ingår i  regionstyrelseförvaltningens ledningsgrupp, driver HR-frågorna samt bidrar till verksamheternas utveckling. Du är även en del av Region Gotlands HR-nätverk där du tillsammans med övriga förvaltningars HR-chefer, HR-strateger och HR-direktör arbetar med regiongemensamma frågor.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning med inriktning mot HR, ledarskap- och organisation, eller annat område som kan bedömas likvärdigt. Du har flerårig erfarenhet av personalarbete i en större organisation och har självständigt drivit förändrings- och processutveckling inom HR-området. Du har även erfarenhet av att arbeta i en stödjande roll gentemot chefer. Det är meriterande om du har chefs- eller ledarerfarenhet samt om du har arbetet med organisationsutveckling. Det är även meriterande om du har erfarenhet från arbete i politiskt styrd organisation.

Som person är du trygg i dig själv och prestigelös. Du är analytiskt lagd och lösningsorienterad. Du är proaktiv i att skapa meningsfulla samarbeten, strävar efter att skapa förtroende i dina relationer och samarbetar väl med andra. Du är självgående och noggrann i ditt arbete, samt har en god förmåga till struktur, helhetssyn och övergripande strategier. Sist men inte minst kommunicerar du på ett tydligt och pedagogiskt sätt, både muntligt och skriftligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/341
Kontakt
  • Lotta Israelsson, HR-direktör, 0498269467
Facklig företrädare
  • Bertil Gardell, Kommunal , 0498269810
  • Magnus Kull, Vision, 0498269563
  • Lars Kuttainen, SACO, 0498269038
Publicerat 2024-04-02
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb