Omsorg om personer med funktionsnedsättning

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Omsorg om personer med funktionsnedsättning

Inom omsorgen hjälper vi personer med funktionsnedsättningar av olika slag. Vi arbetar för att underlätta och stödja våra brukare till att klara det praktiska i vardagen. Målet är att dem skall få ett så självständigt liv som möjligt.

Nu söker vi fler medarbetare till vår nya gruppbostad på Terra Nova i Visby som öppnade under första kvartalet 2024. Boendet har en hemliknande miljö där vi har fokus på att ge en trygg vardag med god omvårdnad efter varje brukares behov. Detta är en unik möjlighet att få vara med i uppstarten av denna nya enhet.

Arbetet innebär bland annat att möta brukare med olika neuropsykiatriska funktionsvariationer och intellektuella och fysiska funktionsnivåer.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling och kompetensutveckling. Vi erbjuder friskvård, exempelvis friskvårdstimme och gratis gym.

Dina arbetsuppgifter

Som stödassistent/boendeassistent på ett gruppboende kommer du att arbeta tillsammans med dina kollegor att stötta brukarna till en ökad självständighet samt större delaktighet i samhället. De boenden som vi stödjer har alla specifika och individuella behov och vi ger individuellt anpassat stöd utifrån det enskilda behovet. Vi värnar om självbestämmande och integritet i våra boendes egna hem, vilket genomsyrar personalens förhållnings- och arbetssätt. Det är ett ansvarsfullt arbete utifrån ett pedagogiskt perspektiv.

Vi jobbar med Individens behov i centrum som grund och i tjänsten ingår kontaktmannaskap, vilket innebär att du har till uppgift att arbeta med exempel genomförandeplaner, kontakt med anhöriga och koordinera LSS-, HSL och SOL-insatser.

Du arbetar utifrån ett grundschema med arbete dagtid/kvällstid sovande jour/vaken natt. Arbetet innebär tjänstgöring varannan helg.

Vem är du?

Vi ser gärna att du som söker har genomfört en gymnasial utbildning med inriktning mot vård och omsorg eller liknande. 

Det är meriterande om du sedan tidigare har erfarenhet av utmanande beteende och lågaffektivt bemötande samt kunskap inom autism.

Som person kan du arbeta självständigt samtidigt som du trivs med att samarbeta med dina kollegor. Det är viktigt att du är trygg i dig själv och du har ett stort tålamod. Du förhåller dig till struktur och rutiner som är uppsatta på arbetsplatsen.

Vidare har du en hög servicekänsla och du har lätt för att anpassa ditt bemötande och förhållningssätt utifrån individ och situation. Vi förutsätter att du delar LSS intentioner om en humanistisk människosyn, värderingar och ett gott bemötande.

Det är viktigt att du är trygg i det svenska språket, i både tal och skrift, då all kommunikation och dokumentation sker på svenska.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Klicka här

Om du kallas på intervju så ska du kunna styrka med ett dokument att du får lov att arbeta i Sverige. Dokument kan vara pass eller personbevis. Klicka här

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval sker löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 6
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/443
Kontakt
  • Isabelle Edvardsson, Enhetschef, 0498-204669
  • Hanna Björkqvist, Rekryterare, 0498-203574
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb