Förvaltningsenheten

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Förvaltningsenheten

Fastighetsförvaltningsavdelningen inom teknikförvaltningen förvaltar Region Gotlands byggnadsbestånd (cirka 450 000 kvadratmeter lokalyta) som omfattar sjukhus, skolor, förskolor, lokaler för omsorgens verksamhet, administrativa lokaler med mera.

Vi söker nu en verksamhetsutvecklare med inriktning robusthet och klimatanpassning till förvaltningsenheten som är en beställarenhet inom teknikförvaltningen. Enheten beställer fastighetsdriften, handlägger hyresfrågor, ansvarar för periodiskt underhåll, driftoptimering, ventilationskontroll, ombyggnadsprojekt och andra närliggande uppdrag. Enheten är också är delaktig i Region Gotlands lokalsamordning. Här arbetar 17 personer och vi arbetar brett tillsammans för att få helhetslösningar.

Dina arbetsuppgifter

Klimatfrågan är högt prioriterad inom teknikförvaltningen och vi arbetar ständigt för bland annat minskade utsläpp, bättre luftkvalité, hållbar vattenförsörjning och cirkulära kretslopp på ön. Klimatförändringarna ställer höga krav på oss att utveckla våra verksamheter i syfte att skapa en hållbar och framtidssäkrad verksamhet. Region Gotland har en nyantagen klimatanpassningsplan i vilken fastighetsavdelningen har ett viktigt uppdrag. Nu söker vi en ny medarbetare som ska vara med och utveckla detta arbete tillsammans med oss!

Fastighetsförvaltningsavdelningen verksamhetsutvecklare ska leda arbetet kring hur vi kan anpassa Region Gotlands bebyggda fastigheter utefter det förändrade klimatet men också med frågor rörande omvärldsläget och byggnadernas robusthet. Det rör frågor om hur det ändrade klimatet påverkar våra fastigheter tex vid skyfall, höjning av havsvattennivåer, värmeböljor men också gällande redundans av tekniska system. Arbetet sker i samverkan med övriga förvaltningar med att bland annat identifiera skyddsvärda objekt, ta fram styrdokument, förslag på förbyggande åtgärder, beredskapsplanering samt kontinuitetsplanering.

Läs mer om Region Gotlands klimatanpassningsarbete här: klimatanpassning.

Vem är du?

Vi söker dig har högskole- eller yrkesutbildning inom bygg eller fastighet alternativt en annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vi ser att du har erfarenhet från fastighetsbranschen gärna inom projektledning. Du bör ha god insikt i vad som krävs för att utveckla, styra och utvärdera fastigheter inom området klimat och robusthet. Erfarenhet av offentlig verksamhet är meriterande.

Vi söker dig som trivs i en social arbetsroll samt har en fallenhet för att skapa och behålla goda relationer både internt och externt. Du tycker om att samarbeta med både interna och externa motparter. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och är en god kommunikatör. För att lyckas i arbetet behöver du vara strukturerad, noggrann och självgående.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/448
Kontakt
  • Björn Sandqvist, 0498269215
Publicerat 2024-05-19
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb