Verksamhetsstöd

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Verksamhetsstöd

Teknik­förvaltningen ansvarar för och utvecklar verksamheter inom områden som vatten och avlopp, trafik, infrastruktur, grönområden, avfall, fastighetsförvaltning, försörjning, kollektivtrafik och hamnar. Som stöd för avdelningarnas utveckling, planering och uppföljning finns verksamhetsstöd som är en förvaltningscentral funktion som samlar flera olika kompetenser så som kommunikation, digitalisering, administration och verksamhetsutveckling. Funktionen arbetar även nära nämndsekretariat, ekonomi och HR. 

Dina arbetsuppgifter

Kvalitets- och verksamhetsutvecklaren är sammanhållande för förvaltningens arbete med regionens styrmodell i samverkan med tekniska nämnden, vilket också omfattar att förbereda och ta fram verksamhets- och aktivitetsplaner för förvaltningen samt hålla samman arbetet med årlig verksamhetsrapportering. Verksamhetsrapporteringen omfattar två delårsrapporter och den årliga verksamhetsberättelsen. Samverkan och stöd sker också med förvaltningens avdelningar i deras arbete med verksamhetsplanering och -uppföljning.

I rollen kommer du att driva och hålla samman förvaltningens arbete enligt Region Gotlands kvalitetsmodell och ingå i regionens kvalitetsnätverk. Du kommer också att planera för och arrangera den årliga medarbetardialogen för förvaltningens medarbetare.

När avdelningarna har behov av stöd i verksamhets-, organisations- och processutvecklingsfrågor kommer du i rollen som kvalitets- och verksamhetsutvecklare att fungera som förändringsagent genom att projektleda eller ha en rådgivande funktion.

Rollen som kvalitets- och verksamhetsutvecklare är omväxlande, utmanande och innebär stora möjligheter till personlig utveckling. 

Vem är du?

Du har högskoleutbildning motsvarande en kandidatexamen inom relevant område. Du har erfarenhet av att leda projekt och processer och/eller erfarenhet av att driva strukturerad verksamhetsutveckling. Vi vill även att du har erfarenhet av arbete med styrmodeller, verksamhetsstyrning och -uppföljning. Erfarenhet av arbete inom offentlig sektor ser vi som mediterande.

Förutom denna kompetens och erfarenhet är det av yttersta vikt att du matchar de personliga kompetenser som vi ser som avgörande för uppdraget. Det innebär att du har god problemlösnings- och planeringsförmåga, vilket du kommer att ha stor nytta av i ditt arbete med verksamhetsplanering och -uppföljning, eftersom detta arbete även har snäva deadlines. När du ger stöd i och fungerar som möjliggörare för organisations- och verksamhetsutveckling kommer du att ha nytta av din kommunikativa förmåga och att tryggt kunna fungera som förändringsagent. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/449
Kontakt
  • Ylva Svangren, 0498269370
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb