Arbetsliv och Etablering

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Arbetsliv och Etablering

Avdelningen för arbetsliv och etablering är en del av utbildnings- och arbetslivsförvaltningen inom
Region Gotland. Avdelningen för arbetsliv och etablering har ett brett uppdrag där samtliga områden är inriktade på vägledning och stärkande insatser för att stötta individer till och genom studier och arbete.

De tre huvudområdena är studie- och yrkesvägledning, anställningar och arbetslivs- och
etableringsuppdrag. Det arbetar ett 60-tal medarbetare på avdelningen med varierande kompetens och uppdrag. Utifrån avdelningens breda uppdrag är det en organisation som på många sätt behöver vara modern och progressiv. De medarbetare som arbetar inom avdelningen är drivna och engagerade och ser med stolthet på sina uppdrag.

Avdelningen samverkar med flera olika aktörer för att lyckas med målsättningen i uppdragen. De olika områdena inom avdelningen påverkas av såväl regionala som statliga riktlinjer och direktiv och för att lyckas med samverkan behövs olika nivåer av samverkansarbete.

Avdelningen är en viktig aktör inom arbetsliv, studier och etablering. Du finner avdelningen för arbetsliv och etablering i nyrenoverade och moderna lokaler, vi arbetar aktivitetsbaserat vilket betyder att du väljer skrivbordsplats/rum som passar bäst utifrån de arbetsuppgifter du har i din kalendern för dagen.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Dina arbetsuppgifter

I rollen som arbetlivscoach kommer du att möta deltagare som behöver arbetslivsinriktad rehabilitering för att närma sig/etablera sig på arbetsmarknaden/studera. Du är ansvarig för att kartlägga, upprätta handlingsplaner och arbeta mot utsatta mål tillsammans med deltagaren. Du kommer även att möta deltagarna i olika gruppverksamheter som du planerar inför och genomför. Då arbetsträning ofta är en del av handlingsplanen så kommer du att arbeta nära arbetsplatser både inom offentlig och privat sektor. I din roll så kommer du att samarbeta med andra aktörer som finns runt deltagaren såsom Försäkringskassan, Socialtjänsten, Arbetsförmedlingen, Hälso-och sjukvården samt olika skolformer. Du förväntas vara med och bidra till en positiv utveckling av avdelningen för arbetsliv och etablering.

Vi arbetar utifrån förhållningsätten/metoderna Motiverande samtal, Supported Employment, Supported Education och BIP/SKAPA.

Vem är du?

Du har eftergymnasial utbildning inom områden som pedagogik, beteendevetenskap, socialt arbete, hälsa, arbetslivsinriktad rehabilitering, arbetsterapi. Du har goda datorkunskaper, du har arbetat i verksamhetssystem och har goda kunskaper i att dokumentera. B-körkort krävs för tjänsten.

Vi ser det meriterande om du gått följande kurser; motiverande samtal, Supported Employment, Supported Education, IPS (Individanpassat stöd till arbete), Beskæftigelses Indikator Projektet (BIP). Vi ser att du har kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och beroendesjukdomar.

Meriterande för tjänsten är även om du har flerårig erfarenhet av att arbeta med individer som är i behov av stöd från samhället för att etablera sig på arbetsmarknaden. Du har erfarenhet av att ha jobbat med en eller flera av våra närmsta samarbetspartners; Socialtjänsten, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Hälso-sjukvården, Näringslivet. Erfarenhet av att ha arbetat med individer som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och eller beroendesjukdomar.

Du har hög förmåga etablera förtroende hos de du möter, såväl med deltagare som våra samarbetspartners och förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftlig. Du har en hög förmåga att planera och strukturera upp ditt arbete då du har många processer igång samtidigt. Det är av stor vikt att du har en hög samarbetsförmåga då vi arbetar i tvärprofessionella team runt deltagaren.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-09-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde 20230815 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/455
Kontakt
  • Lena Jonasson, 0498-203822
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb