Hemsjukvården

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Hemsjukvården 

Hemsjukvården på Gotland är en enhet med driv och hög utvecklingstakt som tillgodoser individens behov av vård och rehabilitering på särskilt boende och i ordinärt boende. Målet med hemsjukvården är god och säker vård där patienterna känner sig trygga, delaktiga och väl bemötta. Hemsjukvården planeras utifrån geografiska områden med multiprofessionella team med fysioterapeuter/sjukgymnaster, distriktssköterskor/sjuksköterskor, arbetsterapeuter, rehabiliteringsassistent och undersköterskor.

Dina arbetsuppgifter

Denna tjänst är inriktad mot särskilt boende. Arbetsuppgifterna innefattar bedömning, behandling och uppföljning av fysioterapeutiska/sjukgymnastiska insatser. Arbetet utförs i nära samarbete med arbetsterapeut, distriktssköterskor/sjuksköterskor och omvårdnadspersonal. En stor del av arbetet består av handledning och instruktioner till vårdpersonal i vardagsrehabiliterande åtgärder.

Då vi har flertalet fysioterapeuter/sjukgymnaster inom hemsjukvården finns goda möjligheter till samarbete, gemensam- och individuell utveckling samt mentorskap och internutbildning. Vi värnar om en god arbetsmiljö och ger stor möjlighet att påverka arbetstider och sysselsättningsgrad.

Vem är du?

Du som söker är fysioterapeut/sjukgymnast med svensk yrkeslegitimation och med ett stort intresse av att arbeta med äldre och utvecklingsarbete. B-körkort erfordras.

Vana vid rehabiliteringsinsatser i hemsjukvård är meriterande.

Då det i rollen ingår utbildning/handledning av omvårdnadspersonal är det viktigt att du har ett pedagogiskt förhållningssätt. Du kan även uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt har för tjänsten relevanta IT-kunskaper. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där regionens värdegrund förtroende, delaktighet och omtanke är vägledande för vårt arbete och förhållningssätt.

Arbetet ställer krav på din förmåga att självständigt kunna planera den egna dagen, prioritera bland arbetsuppgifter, göra självständiga bedömningar och dokumentera. Eftersom vi arbetar i tvärprofessionella team är det viktigt att du är bra på att samarbeta för att tillsammans uppnå uppsatta mål och att du trivs med teamarbete.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-10-01
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/460
Kontakt
  • Marianne Lyttkens, enhetschef, 0498-204575
Facklig företrädare
  • Jenny Wahlberg, Fysioterapeuterna, 0498-204634
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-08-04
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb