Vårdcentralen Wisby Söder

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Vårdcentralen Wisby Söder

I Region Gotland är innovation ett ledord. Genom att utmana traditionella arbetsupplägg söker vi dig som vill delta i förflyttningen mot God och Nära vård. Region Gotland strävar mot att bli ledande i framtidens primärvård genom att leverera en högkvalitativ och modern vård mer tillgänglig för alla.  Vi har redan börjat införa arbetet med målbilden 1100 listade patienter per läkare. Är du legitimerad läkare och vill arbeta i en primärvård i framkant har du kommit rätt. Vårdcentralen Wisby Söder söker dig!  

Vårdcentralen Wisby Söder har 14 000 listade patienter och vi är drygt 35 medarbetare. På vårdcentralen drivs olika förbättringsarbeten initierade av medarbetarna i ett led att skapa effektivare rutiner, mer personcentrerad och lättillgänglig vård samt hållbar arbetsmiljö. Till våra patienter erbjuder vi bland annat sedvanliga läkar- och distriktssköterskemottagningar. Vi har diabetes-, astma/kol-, demens-, hjärtsvikts- och levnadsvanemottagning samt inkontinensvård. Vi har psykologer och terapeuter för individuella samtal och olika patientskolor.

Kontinuitet och hög kvalitet i patientarbetet är våra ledstjärnor. Vi fick A inom alla områden vid SPUR-granskningen våren 2023 och är en stabil utbildningsvårdcentral. Vi arbetar aktivt med våra kvalitetssystem. Här på Wisby Söder arbetar vi i tvärprofessionella allmänmedicinska team. Vi erbjuder goda möjligheter för kollegiala dialoger och fortbildning. Vi arbetar aktivt för att utveckla våra behandlingsinsatser mot psykisk ohälsa, för goda levnadsvanor samt för att förebygga långtidssjukskrivningar och främja snabb återgång till arbetet. Vårdcentralen kännetecknas av sin engagerade och lösningsorienterade personal som med professionalitet och klokskap tar ansvar för både den övergripande utvecklingen och det dagliga arbetet. Vårdcentralen beskrivs som öppen, trevlig och strukturerad av kollegor och studenter som delar vår vardag.

Dina arbetsuppgifter

Vi strävar efter en effektiv struktur där vi tar hand om våra patienter utifrån medicinska prioriteringar och hanterar balansen behov, efterfrågan och resurser. Vi arbetar med individuellt anpassad kalender. Vi har ett väl fungerande flöde för patientsjukskrivningsprocessen och Gröna Korset som kvalitetssystem för patientsäkerheten. För att stödja medarbetarna i en allt mer lärande organisation integrerar vi även nationella redskap såsom Primärvårdskvalitet och Nationellt Kliniskt Kunskapsstöd.

Vi erbjuder dig som underläkare strukturerad handledning av erfarna handledare. Kanske söker du dig vidare som ST här?

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad underläkare eller läkare efter läkarutbildningen med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Kunskaper i svenska motsvarande C1 är ett krav. B-körkort krävs.

Som person är du positiv, flexibel och lösningsfokuserad. Du tycker om att arbeta självständigt såväl som i team samt vill vara med och bidra till förändring. Du har god samarbets- och organisationsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Blir du nyfiken men är inte riktigt redo för beslutet? Det är ibland mycket praktiskt som ska fungera runt ett intressant arbete. Hör gärna av dig och låt oss resonera tillsammans!

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-03-01
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/467
Kontakt
  • Katarina Struwe Orleifson, verksamhetschef, 0498-203680
Facklig företrädare
  • Dávid Ojalvo, GLF , 0498-269000
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb