Omsorg om personer med funktionsnedsättning

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Omsorg om personer med funktionsnedsättning

Inom omsorgen hjälper vi personer med funktionsnedsättningar av olika slag. Vi arbetar för att underlätta och stödja våra brukare till att klara det praktiska i vardagen. Målet är att dem skall få ett så självständigt liv som möjligt.

Nu söker vi en ny medarbetare till en av våra enheter som ligger beläget i Slite på norra Gotland med närhet till havet. Det är ett gruppboende med fyra boenden på varje enhet. Vi är ett arbetsteam med kompententa och erfarna medarbetare och vi har ett gott samarbete mellan våra två boenden som ligger i närheten av varandra i Slite.

Dina arbetsuppgifter

Som stödassistent/boendeassistent  på ett gruppboende kommer du att arbeta tillsammans med dina kollegor att stötta brukarna till en ökad självständighet samt större delaktighet i samhället. De boenden som vi stödjer har alla specifika och individuella behov och vi ger individuellt anpassat stöd utifrån det enskilda behovet. Vi värnar om självbestämmande och integritet i våra boendes egna hem, vilket genomsyrar personalens förhållnings- och arbetssätt. Det är ett ansvarsfullt arbete utifrån ett pedagogiskt perspektiv.

I tjänsten har du kontaktmannaskap, vilket innebär att du har till uppgift att arbeta med till exempel genomförandeplaner, kontakt med anhöriga och koordinera LSS (lag om stöd och service för vissa funktionshindrade)-, HSL (hälso- och sjukvårdslagen)- och SOL (socialtjänstlagen)-insatser.

Du arbetar utifrån ett grundschema med arbete dagtid/kvällstid och sovande jour. Arbetet innebär tjänstgöring varannan helg.

Vem är du?

Vi ser gärna att du som söker har genomfört en gymnasial utbildning med inriktning mot vård och omsorg eller liknande. 

Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom omsorg om personer med funktionsnedsättning och har erfarenhet av utmanande beteende och lågaffektivt bemötande. Att du har kunskap/använt teckenkommunikation och är väl bekant med arbete pictogram. Har kunskap om diabetes 1 och vana att ha delegation för insulin.

Du ska vara bekväm med att jobba självständigt och att samarbeta  med dina kollegor. Det är mycket viktigt att du är trygg i dig själv och har ett stort tålamod. Vidare har du en hög servicekänsla och du har lätt för att anpassa ditt bemötande och förhållningssätt utifrån individ och situation. Vi förutsätter att du delar LSS intentioner om en humanistisk människosyn, värderingar och ett gott bemötande.

Du är öppen för förändringar såväl i din arbetsdag som med dina arbetstider då vi stöttar/arbetar även i andra verksamheter i vår enhet.

Det är viktigt att du är trygg i det svenska språket, i både tal och skrift, då all kommunikation och dokumentation sker på svenska. Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas klicka här.

Om du kallas på intervju så ska du kunna styrka med ett dokument att du får lov att arbeta i Sverige. Dokument kan vara pass eller personbevis klicka här.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Urval till intervju sker löpande så varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde omgående eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Slite
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/474
Kontakt
  • Hanna Björkqvist, rekryterare, 0498-203574
  • Åsa Loy, enhetschef , 0498-204601
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb