Slite Vårdcentral

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Slite Vårdcentral

Vill du delta i förflyttningen mot en God och Nära vård uppbyggd kring fasta kontakter? Kom till oss på Gotland! Som allmänläkare i primärvården har du tillsammans med ditt allmänmedicinska team generalistens fokus på att känna människorna på din lista och ta personligt ansvar för det medicinska stöd de behöver i strävan efter bättre hälsa. När du arbetar som allmänläkare i primärvården har du en nyckelroll i lokalsamhället och bidrar till att göra Gotland till en bättre plats för människor i livets alla skeden. Genom att sträva efter att få ordning på fasta kontakter i vård och omsorg och underlätta samverkan av gemensamma patienter rustar Region Gotland sin hälso- och sjukvård för framtidens utmaningar. Som fast läkarkontakt i primärvården är du dina patienters länk till en högkvalitativ och modern sammanhängande vård och omsorg, tillgänglig för alla. Vi arbetar med målet att erbjuda våra patienter hög tillgänglighet samt kontinuitet med hög generalistkompetens. På Gotland fattades hösten 2022 ett politiskt beslut om att följa Socialstyrelsens riktvärde 1/1100. I maj 2024 följde vi upp första årets arbete enligt vår handlingsplan och kunde konstatera att vi tagit de steg vi tänkt och lite till.

Slite vårdcentral är en glesbygdsvårdcentral med cirka 5000 listade patienter och är därmed Gotlands minsta vårdcentral. Här arbetar omkring 20 medarbetare som gemensamt arbetar för att få en alltmer personcentrerad och lättillgänglig vård. Vi är en vårdcentral under förändring och utveckling med ett stort fokus på bemötande, och vi sätter medicinsk kvalité och patientsäkerhet som högsta prioritet. I en föränderlig vårdvärld prioriterar vi utifrån patientens behov och förändrar arbetssätt när vi ser att behovet finns. Just nu pågår intensivt arbete med att gå från fokus på diagnos till fokus på medicinsk bedömning, kontinuitet och samordning. Hos oss får du möjlighet att vara med och utforma arbetet i våra allmänmedicinska team. Vi värdesätter, professionellt personligt bemötande, kontinuitet, tillgänglighet och långsiktighet.

Vi önskar förstärka vårt allmänläkarteam och söker en engagerad och flexibel specialist i allmänmedicin som vill arbeta som generalist. Välkommen till Slite Vårdcentral, vi är en vårdcentral med god sammanhållning och mycket driv!

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är omväxlande med läkarmottagning, läkarmedverkan på särskilda boenden och hemsjukvård samt handledning av utbildningsläkare. Jour och beredskapstjänstgöring ingår. Du kommer att ansvara för en lista utifrån riktvärdet 1/1100. Du får möjlighet att tillsammans med övriga medarbetare utveckla verksamheten och delta i förbättrings och kvalitetsarbete så väl på vårdcentralen som kopplat till övrig vård.

Läkarna på enheten har gemensamma forum med utbildning en eftermiddag i månaden tillsammans med primärvårdens alla fast anställda läkare. Vi dokumenterar i TakeCare.

Vem är du?

Vi söker dig som är specialist i allmänmedicin med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Kunskaper i svenska motsvarande C1 är ett krav. B-körkort krävs.

Du är trygg i din yrkesroll. Du har intresse av att arbeta med många olika medicinska frågeställningar inom ett brett fält. Du ser det kontinuerliga, långsiktiga mottagningsarbetet som det främsta medlet att hjälpa patienter till en god hälsa. Du trivs med att arbeta och ta ansvar i en miljö som är omväxlande och under ständig utveckling.

Som person är du lyhörd för våra patienters behov och ditt bemötande är professionellt och ödmjukt. Du är stabil och anpassningsbar i olika situationer samt har lätt för att samarbeta. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/477
Kontakt
  • Verksamhetschef, Paulina Lindström, 0498-268754
  • PV-ledningen, Susanna Althini, 0498-237099
Facklig företrädare
  • David Ojalvo, GLF
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb