Onkologi och hematologi, slutenvård

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Onkologi och hematologi, slutenvård

Verksamhetsområde Onkologi och palliativ medicin innefattar slutenvård bestående av vårdavdelning och palliativt team, samt öppenvård bestående av onkolog- och hematologmottagning samt dagsjukvård.

Vår slutenvård har för närvarande 10 vårdplatser och palliativa teamet ansvarar för vuxna patienter i hemmet med behov av specialiserad palliativ vård. Hos oss arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator och dietist i team. Teamarbete är en av grunderna i vårt arbete. Verksamheten ökar successivt utifrån att patienterna blir fler och att överlevnaden i flera diagnoser ökar. Vi utökar också palliativa teamet med målet att alla vuxna oavsett diagnos ska kunna anslutas när behov finns. Engagemanget för patientgrupperna är stort och även behovet av att successivt justera våra arbetssätt.

Som enhetschef ingår du i vår ledningsgrupp där det finns en stor bredd av erfarenhet och kompetens. Ledningsgruppen består av verksamhetschef, våra två enhetschefer samt medicinskt ledningsansvariga för onkologi- respektive palliativ medicin. Vi har ett prestigelöst klimat där vi stöttar varandra och samarbetar. Hos oss får du möjlighet att leda med fokus på delaktighet, arbetsmiljö, förändring och utveckling mot våra gemensamma mål.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu en enhetschef till Onkologisk och hematologisk slutenvård och Palliativa teamet. Som enhetschef ansvarar du för att leda och fördela arbetet på enheten Onkologisk och hematologisk slutenvård och Palliativa teamet på Visby lasarett. Du har arbetsmiljö-, personal och ekonomiansvar för ca 34 medarbetare. Du ska inom de ekonomiska ramarna bedriva en effektiv verksamhet med god kvalitet där patienternas olika behov sätts i fokus. Du förväntas driva en enhet där det ställs krav på ett flexibelt och samarbetsinriktat arbetssätt, där en god arbetsmiljö för medarbetarna värdesätts.

Du är delaktig i patientprocesser för att säkerställa en god och patientsäker vård. Som chef innebär ditt arbete ett nära samarbete med övriga enhetschefer i vår ledningsgrupp och att samarbeta med andra enheter inom sjukvården samt externa aktörer för att medverka till helhetssyn i sjukvården.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet eller annan högskoleutbildning som bedöms relevant. Vi vill att du har minst tre års arbetslivserfarenhet inom relevant profession.

Vi ser gärna att du har ledarskapsutbildning. Utbildning inom kvalitetsarbete samt kunskaper och erfarenhet inom arbetsrätt, ekonomi och arbetsmiljö är meriterande. Har du erfarenhet av att arbeta som chef eller ledare ser vi även detta som meriterande.

Du som söker är flexibel och har lätt att anpassa dig till nya omständigheter. Du har förmåga att lyfta blicken och prioritera med tanke på verksamhetens behov och kan leda och motivera dina medarbetare framåt på ett tydligt och strukturerat sätt. Du har god förmåga att fördela och delegera arbetsuppgifter, sätta upp konkreta mål och ser till att andras kompetens tillvaratas. Vidare samarbetar du väl med andra och kommunicerar på ett tydligt och enkelt sätt, både muntligt och skriftligt.

Utöver formella krav lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaper som anses betydande för rollen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/363
Kontakt
  • Kristina Ekbom, Verksamhetschef, 0498-268045
Facklig företrädare
  • Fredrik Hjortholt, Kommunal, fredrik.hjortholt@kommunal.se
  • Maria Engström, Vårdförbundet, maria.engstrom01@gotland.se
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb