Omsorg om personer med funktionsnedsättning

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Omsorg om personer med funktionsnedsättning

Vi ger stöd och service till personer med funktionsnedsättningar av olika slag. Du arbetar för att underlätta och stödja den enskilde till att klara det praktiska i vardagen. Målet är att de skall få ett så självständigt liv som möjligt.

Med brukaren i centrum arbetar vi med individuella genomförandeplaner, där arbetet planeras och genomförs utifrån vår värdegrund: förtroende, omtanke och delaktighet.

Nu söker vi tre nya medarbetare till gruppboende som är placerade i Visby och i Klintehamn en av tjänsterna i Klintehamn är vaken natt. Gruppbostäderna har fem lägenheter vardera. De är placerade i villaområden i Klintehamn och i södra Visby på Lännavägen. Arbetsgrupperna har olika kompetenser och lång erfarenhet av yrket. Vid arbete hos oss erbjuder vi dig utmaningar och händelserika dagar, vi har ett samarbete med enheter i vår närhet.

Just nu har vi en ledig tjänst i Klintehamn, vaken natt, tillsvidaretjänst och en på vikariat t.o.m. 231231. I Visby söker vi en tillsvidaretjänst. 

Dina arbetsuppgifter

Som stödassistent på ett gruppboende kommer du att arbeta tillsammans med dina kollegor att stötta brukarna till en ökad självständighet samt större delaktighet i samhället. De boenden som vi stödjer har alla specifika och individuella behov och vi ger individuellt anpassat stöd utifrån det enskilda behovet. Vi värnar om självbestämmande och integritet i våra boendes egna hem, vilket genomsyrar personalens förhållnings- och arbetssätt. Det är ett ansvarsfullt arbete utifrån ett pedagogiskt perspektiv.

I tjänsten har du kontaktmannaskap, vilket innebär att du har till uppgift att arbeta med till exempel genomförandeplaner, kontakt med anhöriga och koordinera LSS-, HSL- och SOL-insatser.

Du arbetar utifrån ett grundschema med arbete dagtid/kvällstid och sovande jour. Arbetet innebär tjänstgöring varannan helg.

Vem är du?

Vi söker dig som har genomfört en gymnasial utbildning, med inriktning mot vård och omsorg. Det är krav på B-körkort för tjänsten.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom omsorg om personer med funktionsnedsättning och har erfarenhet av utmanande beteende och lågaffektivt bemötande. Samt om du har kunskap/erfarenhet av autism.

Som person arbetar du gärna självständigt samtidigt som du trivs med att samarbeta med dina kollegor. Det är mycket viktigt att du är trygg i dig själv och du har ett stort tålamod. Vidare har du en hög servicekänsla och du har lätt för att anpassa ditt bemötande och förhållningssätt utifrån individ och situation. Kunna förhålla dig till struktur och rutiner som är uppsatta. Vi förutsätter att du delar LSS intentioner om en humanistisk människosyn, värderingar och ett gott bemötande.

Du är öppen för förändringar såväl i din arbetsdag som med dina arbetstider då vi stöttar/arbetar även i andra verksamheter i vår enhet.

Det är viktigt att du är trygg i det svenska språket, i både tal och skrift, då all kommunikation och dokumentation sker på svenska. 

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Klicka här för att beställa utdrag.

Om du kallas på intervju så ska du kunna styrka med ett dokument att du får lov att arbeta i Sverige. Dokument kan vara pass eller personbevis. Klicka här för att beställa personbevis.

Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/366
Kontakt
  • Tarja Korhonen, enhetschef Klinte, 0498204683
  • Petra Cöster, enhetschef Lännavägen, 0498263314
  • Hanna Björkqvist, rekryterare, 0498203574
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb