Njurenheten

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Njurenheten

Njurenheten i Visby har ett regionsövergripande ansvar för njursjukvården inom Region Gotland. Njurenheten är en klinik som erbjuder komplett nefrologisk utredning och behandling förutom njurtransplantation som görs på transplantationscentrum Stockholm.

Njurenheten har en välfungerande njurmottagning och peritonealdialysmottagning (bukdialys). Vår njurmottagning tar emot cirka 730 besök per år där bland annat 39 transplanterade patienter kontrolleras. Kliniken driver dialysverksamhet med över 30 patienter i Visby. I vårdteamet har vi tillgång till dietist, sjukgymnast och kurator vilket innebär att vi kan erbjuda komplett vård.

Vår verksamhet växer och vi söker en PD-sköterska för tjänstgöring måndag-fredag till vår njurmottagning. 

Dina arbetsuppgifter

Som PD-sköterska har du egen mottagning, där du bland annat gör diverse mätningar, provtagningar och ger olika läkemedelsbehandlingar. I arbetsuppgifterna innefattar det även att verka för att patienten känner sig trygg och delaktig i behandlingsformen. Du medverkar till att effektivisera transplantationsutredningen, ger råd och stöd i samlevnadsfrågor. Du identifierar och registrerar patienter med olika grad av njursvikt, planerar och uppföljer dialysaccess, registrerar i kvalitetsregister och ger telefonrådgivning via systemet Aurora TeleQ. Arbetet innefattar ett nära samarbete med våra läkare och mottagningssköterska.

Vem är du?

Vi söker en legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av mottagningsverksamhet. Du bör ha några års erfarenhet inom sjukvården. Meriterande om du har erfarenhet av arbete med peritonealdialys.

Vi ser att du som söker har en god förmåga till att arbeta självständigt med eget ansvarstagande. Du skall ha förmåga att arbeta med flera arbetsuppgifter samtidigt. Vi sätter stort värde på god samarbetsförmåga, kreativitet, flexibilitet och helhetstänkande. Du skall tycka om att arbeta i en mindre arbetsgrupp och att arbeta med utveckling.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/127
Kontakt
  • Helena Lång, Enhetschef, 0498-269000
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb