Solklintskolan

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Solklintsskolan 

Solklintsskolan är belägen centralt i Slite på norra Gotland med närhet till havet och en skärgård. I byggnaden inryms förskola, förskoleklass till årskurs 9, en fritidshemsavdelning samt skolbibliotek och Slites fritidsgård. Vi har cirka 200 elever och är 35 anställda på skolan. Det är två arbetslag ett för årskurs F till 6 och ett för årskurs 7 till 9.

Norra Gotlands skolområde leds av en rektor och 3 biträdande rektorer. I området ingår skolorna, Fole F till 6, Solklintsskolan F till 9, Lärbro F till 6 och Fårösund F till 9. Du kommer att arbeta på Solklintsskolan men det finns även möjlighet till kollegialt lärande via dom andra skolorna som ingår i området. Vi söker dig som vill vara med och utvecklas tillsammans med oss i den nya organisationen.

Dina arbetsuppgifter

Till hösten 2024 söker vi dig som vill göra det möjligt för kollegor att arbeta med de elever som behöver växla mellan ett mindre sammanhang och undervisning i helklass, allt i en tillgänglig lärmiljö. Vi utvecklar vår organisation för de elever som har behov av en extra tydlig och begriplig vardag utan att för den skull vara i ständigt behov av stöd. Ditt uppdrag innebär ett gott samarbete med elever, arbetslag, specialpedagoger, elevhälsoteam och ibland också vårdnadshavare. Tillsammans med rektorerna och arbetslagen bidrar du till att skapa goda förutsättningar för elevernas lärande och utveckling.

Vem är du?

Vi söker dig som är specialpedagog med examen och dokumenterat god erfarenhet.

Du är trygg i uppdraget och skapar goda relationer kring dig. Du har en positiv elevsyn, är lösningsfokuserad och anpassar både bemötande och undervisning utifrån elevers olika behov. Tidigare erfarenhet av att arbeta med elever med NPF och särskilt stöd är ett krav för att komma i fråga för tjänsten.

Du trivs i samarbete men kan samtidigt få saker gjorda genom att leda dig själv. Det visar du genom att genom att främja och utveckla andras idéer jämte dina egna. Du delar ansvar för att eleverna ska nå utbildningens mål och hjälper till på det sätt det behövs för att våra elever ska prestera. Du är bra på att hitta sätt att kompromissa; identifiera motpartens behov för att uppnå ”win-win” resultat.

Du är en tydlig kommunikatör. Du förmedlar och tar emot information med lätthet, både muntligt och skriftligt. Du lyssnar effektivt, håller andra informerade och ger specifik och konstruktiv feedback.

Du blir en nära lagspelare till rektorerna och förväntas förstå det juridiska skolspråket för att få fin vardaglig snurr på handlingsplaner, rutiner, ansökningar för extra tilldelningar, överlämningar och annat som hör till specialpedagogens uppgifter.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Slite
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/295
Kontakt
  • Susanne Granath Ahlstrand, 0498-264371
  • Cecilia Lundberg, 0700832270
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb