E-Hälsa/MIT

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

E-hälsa/MIT

E-hälsa/MIT förvaltar IT-system och är en del av hälso- och sjukvårdsförvaltningen Region Gotland. Vår arbetsplats är beläget på Korpen-området i Visby, inte långt ifrån våra uppdragsgivare inom primärvård, psykiatri och Visby lasarett. Inom sjukvården på Gotland byggs nära samarbeten snabbt, beslutsvägarna är korta, vilket skapar smidighet för patienter och medarbetare.

Till eHälsa/MIT söker vi dig som vill göra en viktig insats i ett engagerat flerprofessionellt gäng. Vi söker en systemförvaltare för befintlig sjukvårdsdatabas Intelligence, andra mindre sjukvårdsdatabaser samt till Region Gotlands framtida DataWarehouse. Du ingår i en arbetsgrupp på fyra personer som ansvarar för förvaltning av hälso- och sjukvårdsförvaltningens databaser, statistik/utdata, analysstöd, verksamhetsuppföljning och nationella skick. Är du en serviceinriktad, nyfiken, IT- och systemintresserad person som idag arbetar med business intelligence, statistik och utdata t.ex inom hälso- och sjukvård? Då kanske den här tjänsten är något för dig?

Hälso- och sjukvården är i hög grad digitaliserad och ger stora möjligheter till varierande arbetsuppgifter, digitala mötesformer och ständig utveckling inom vår specialistkompetens. Du kommer att få arbeta brett med vårdverksamheten, regionens övriga IT-organisation och flertalet IT –systemleverantörer. Du medverkar i regionala och nationella arbetsgrupper som representant för Hälso- och sjukvården Gotland.

Dina arbetsuppgifter

Som systemförvaltare hos oss arbetar du med förvaltning, administration, support, utbildning och utveckling av våra verksamhetssystem. I din roll ingår förvaltning av journaldatabaser i MS SQL liksom förvaltning av rapporter/appar i SSRS respektive QlikView. Vidare förvaltar och utvecklar du ETL-processer i SQL och Qlik samt nationell rapportering såsom Patientregistret och Väntetider i vården.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat användarsupport, löpande systemunderhåll av funktioner och viss hantering av användarkonton och behörigheter. Du deltar även i arbetet med att utveckla och anpassa systemen efter lagkrav och verksamhetens behov. Du utför riktade utbildningsinsatser för olika målgrupper inom verksamheten.

Samverkan och samarbete internt inom e-hälsa/MIT är en viktig del för att kunna hantera uppgifterna, likaså med andra professioner och verksamheter inom hälso- och sjukvården, Region Gotlands egen digitaliseringsavdelning och leverantörer. Det ingår samarbete med utdata i Region Stockholm, Socialstyrelsen och SKR.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleexamen inom system-/datavetenskap eller motsvarande kompetens. Du har goda kunskaper i SQL-utveckling/kodning och MS SQL-serveradministration samt kunskaper gällande ETL/data warehouse. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av visualiseringsverktyg såsom Reporting Services och PowerBi.

Har du erfarenhet av Microsoft Azure plattformen, Reporting Services(SSRS), Tableau och QlikView/Qlik Sense är det meriterande liksom om du har erfarenhet av att ha arbetat inom sjukvården.

Som person är du nyfiken och bidrar till utvecklingen inom ditt arbetsområde. Du har en god kommunikativ förmåga och kan skapa god samverkan mellan olika grupper, roller och sammanhang, till exempel mellan teknik och verksamhet. Du har en god analytisk förmåga vilket innebär att du kan göra antaganden, dra slutsatser och utifrån dem driva alternativt föreslå åtgärder. Du har fallenhet för samarbete med olika typer av intressenter där din förmåga är att kunna lyssna in, tänka från helhet och omsätta i praktiken. Du är noggrann och utför dina arbetsuppgifter på ett omsorgsfullt och grundligt sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/418
Kontakt
  • Jesper Scheutz, enhetschef, 0498-268478
Publicerat 2024-04-29
Sista ansökningsdag 2024-05-24

Tillbaka till lediga jobb