Modersmålsenheten

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Modersmålsenheten

Modersmålsenhetens uppdrag är att kompetensförsörja Gotlands grundskolor och gymnasieskolor, både kommunala och fristående, med modersmålslärare och studiehandledare på efterfrågade språk. Enheten ansvarar även för Lotsen, den verksamhet på Gotland som skriver in och kartlägger elever med ett annat modersmål än svenska.

Idag är vi cirka 50 anställda, varav de flesta har ambulerande tjänster. I Visby finns en gemensam arbetsplats. Modersmålsenheten har ett välfungerande arbetsmiljöarbete och samverkansarbete. En trivselgrupp finns, som anordnar gemensamma aktiviteter för all personal på enheten. Som anställd i regionen har du också genom friskvårdsavtalet möjlighet att med arbetsgivarens stöd upprätthålla en god hälsa.

Just nu söker vi en modersmålslärare i grekiska som kan arbeta på timme efter behov. 

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som är genuint intresserad av undervisning och som gör ditt yttersta för att eleverna ska nå målen. Du arbetar självständigt med planering, undervisning och efterarbete utifrån Skolverkets läroplan. Vi kräver inte att du har lång erfarenhet, men du måste vara intresserad av att lära dig mera och du måste vara tillräckligt modig och trygg i dig själv för att våga be om hjälp. Flera stödfunktioner finns i enheten för dig som har kort erfarenhet av läraryrket.

Tjänsten kan innehålla såväl modersmålsundervisning som studiehandledning på modersmål. Du ska kunna undervisa både via fjärrundervisning (digitalt) och genom närundervisning (på plats på skolor) över hela Gotland, beroende på behov.

Varje vecka har vi obligatoriska möten. Då samlas alla kollegorna på enheten för att utbyta tankar och erfarenheter genom kollegialt lärande. 

Vem är du?

Du ska ha minst gymnasial utbildning och SVA 3. (Svenska B eller Svenska som andraspråk B, om kursen är daterad senast 30 juni 2013.)

Du har minst ett års erfarenhet av att arbeta med undervisning, med goda referenser.

Som modersmålslärare behöver du ha goda kunskaper i såväl tal som skrift på ditt modersmål och som studiehandledare behöver du även ha goda kunskaper i svenskt skolspråk för att kunna stötta eleverna. 

Du behöver ha en digital nyfikenhet och egen drivkraft att lära dig de digitala verktyg och lärplattformar som krävs för jobbet. Du kan komma att arbeta mot flera olika skolor vilket ställer ett högt krav på självständighet samt en god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Vi ser gärna att du har tillgång till B-körkort och egen bil tillgänglig för körning i tjänsten.

Personlig lämplighet är avgörande för att erbjudas arbete.

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och fritidshem. Blankett för att beställa utdraget finns på polisen.se

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 1,5-5 tim/v
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/421
Kontakt
  • Anna Herlöfsson, Enhetschef, 0498-203628
  • Madelene Johansson, Enhetschef, 0498-263385
Facklig företrädare
  • Anu Viik, Sveriges Lärare, 073-7003533
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-27

Tillbaka till lediga jobb