Kvalitet och utbildning

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Uppdraget som övergripande studierektor kopplar till hälso- och sjukvårdsförvaltningens kvalitetschef. Då det är ett deltidsuppdrag är du inte anställd inom kvalitetsenheten utan kvarstår i den anställning du har som läkare.

Rapportering av uppdraget sker till kvalitetschef och förvaltningsledningens verksamhetsråd i första hand.

Dina arbetsuppgifter

Övergripande studierektor ska bevaka att förutsättningarna för en god utbildning för ST-, AT- och BT-läkare på Gotland tillgodoses och att målen nås. Vägledande för uppdraget är Socialstyrelsens föreskrifter SOSFS 1999:5 för AT och 2015:8.

Ett ansvar för att uppnå en god utbildning är att säkerställa och samordna kurser motsvarande Socialstyrelsens kurskrav för de specialitetsövergripande A- och B-målen inom målbeskrivningen för ST uppfylls. Där det bedöms skapa god kvalitet och vara kostnadseffektivt arrangerar du lokala alternativ för förvaltningens ST-läkare.

I uppdraget ansvarar du även för att förvaltningsriktlinjer som garanterar att de lagstadgade formella kraven för ST/AT/BT liksom HSFs regelverk kring hanteringen av utbildningar är aktuella och uppfylls. 

Du är sammankallande för, och stödjer studierektorsgruppen inom förvaltningen och bidrar till kompetensutvecklingen för våra studierektorer i sin roll. 

Uppdraget innebär också att tillsammans med ekonom upprätta budget för ST-utbildningarna utifrån beslutade ST-platser och ST-Socialstyrelsens målbeskrivningar för dessa, samt uppföljning upp budget. Kvalitetsutvecklingen inom ST/AT/BT följer du upp med hjälp av verksamheternas externa SPUR-inspektioner vart femte år.

I nära samarbete med förvaltningens AT-chef samordnar du övergripande utbildningsmoment för AT/BT och planerar för samt säkerställer förvaltningens övergång från AT till BT.

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad specialistläkare. Meriterande är om du har erfarenhet av tidigare studierektorsuppdrag, chefsroller eller annat ledaruppdrag samt erfarenhet inom ledarskap och organisation.

Dina strategiska problemlösningsegenskaper innefattar att analysera situationer för att identifiera ologiska lösningar och förutse problem. Du har förmågan att utveckla effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem liksom att kunna se till helheten och prioritera utifrån övergripande strategier. 

Dina operativa egenskaper innefattar god planering och du är strukturerad, självgående, har en  organisationsförmåga och en helhetssyn.

Det är viktigt för dig att sträva efter att etablera trovärdighet och förtroende. Du är empatisk, lyhörd och relationsskapande. Du tar kontakt med andra för att bygga nya relationer, skapa samarbete på olika nivåer inom organisationen samt stärka befintliga.

Sist men inte minst kommunicerar du på ett tydligt och pedagogiskt sätt, både muntligt och skriftligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/424
Kontakt
  • Karin Hanaeus, 0498-268573
Publicerat 2024-04-29
Sista ansökningsdag 2024-05-22

Tillbaka till lediga jobb