Hemtjänsten södra Gotland

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Hemtjänsten södra Gotland

I Hemse på södra Gotland har vi fyra samspelta hemtjänstgrupper som hjälper och stödjer varandra i det dagliga arbetet. Vi har även en unik möjlighet till samarbete då vi delar lokaler med hemsjukvården, fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Tillsammans arbetar vi för att nå det gemensamma målet – att skapa en meningsfull vardag för våra brukare. Vårt arbetsområde sträcker sig över hela södra delen av ön med Gotlands fantastiska natur som granne. Känner du att du vill vara en del av vår verksamhet så tveka inte att lämna en ansökan!

Vi söker nu fem nya medarbetare till tre av våra hemtjänstgrupper på södra Gotland.

Dina arbetsuppgifter

Som undersköterska/boendeassistent på södra Gotlands hemtjänst kommer du att arbeta tillsammans med dina kollegor för att skapa trygghet för de äldre. Du hjälper, motiverar och stödjer brukarna med omvårdnadsinsatser utifrån deras individuella behov och önskemål. Med brukaren i centrum arbetar vi med individuella genomförandeplaner, där arbetet planeras och genomförs utifrån vår värdegrund: förtroende, omtanke och delaktighet.

I arbetet ingår bland annat personlig omvårdnad, medicinska insatser som utförs på delegation av legitimerad personal, matlagning, ledsagning, inköp och tvätt. Vi har ett samarbete med Samhall som sköter städningen.

I tjänsten har du kontaktmannaskap, vilket innebär att du har till uppgift att arbeta med till exempel genomförandeplaner. Du dokumenterar händelser kring brukarna och har kontakt med deras anhöriga. I det dagliga arbetet samarbetar du med hemsjukvård, rehab, biståndshandläggare och andra hemtjänstgrupper. Vi arbetar med digitalt planeringsverktyg i vårt dagliga arbete.

Du arbetar utifrån ett grundschema med arbete dagtid, kvällstid och varannan helg. Vi försöker så gott vi kan att vara lyhörda och flexibla för dina önskemål.

Vem är du?

Söker du som undersköterska så har du utbildning som undersköterska och har tidigare arbetat inom omvårdnadsyrket och/eller hemtjänsten. Fr o m 1/7-23 så är titeln undersköterska en skyddad yrkestitel, så du behöver uppvisa intyg ifrån Socialstyrelsen.

Söker du som boendeassistent så har du genomfört en gymnasial utbildning. Det är meriterande med någon form av utbildning med inriktning mot vård och omsorg, exempelvis vårdbiträde, men inte ett krav. 

B-körkort är ett krav för både undersköterska och boendeassistent. Det är också viktigt att du är trygg i det svenska språket, i både tal och skrift, då all kommunikation och dokumentation sker på svenska.

För att du ska trivas med uppdraget behöver du vara flexibel och snabbt kunna ställa om när förutsättningarna förändras och göra nödvändiga prioriteringar samt vara aktiv i den dagliga planeringen av arbetet. Arbetet kräver att du har förmågan att arbeta självständigt såväl som att ha ett gott och nära samarbete tillsammans med dina härliga kollegor och övriga personer som är involverade runt brukaren. Vi lägger som alltid stor vikt vid personlig lämplighet.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas Klicka här för att beställa utdrag

Om du kallas på intervju så ska du kunna styrka med ett dokument att du får lov att arbeta i Sverige. Dokument kan vara pass eller personbevis Klicka här för att beställa personbevis

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/426
Kontakt
  • Linnéa Uddin, enhetschef, 0498-204528
  • Phillip Swallow, enhetschef, 0498-263382
  • Margita Lovén, rekryterare, 0498-203575
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb