Vuxenutbildningen

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Vuxenutbildningen

Vuxenutbildningen har under flera år aktivt satsat på yrkesutbildningar för vuxna. Idag erbjuder vi yrkesutbildningar inom cirka 12 olika yrken, i egen regi eller i samarbete med andra. Som lärare kommer du ingå i ett arbetslag med 14 andra yrkeslärare och tre samordnare. Som nyanställd får du en mentor som hjälper dig med introduktion till arbetsplatsen och ditt jobb som lärare hos oss.

Totalt omfattar vuxenutbildningsenheten cirka 75 medarbetare varav cirka 55 är pedagoger.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer arbeta som lärare inom vår Yrkesförarutbildning för godstransporter för vuxna med planering, teoriundervisning samt med körlektioner med lastbil och senare lastbil med tillkopplat släp. Undervisningen följer Skolverkets och Transportstyrelsens yrkespaket och tillhörande regelverk framtaget för komvuxutbildning. Du följer fortlöpande upp och dokumenterar elevernas utveckling och bokar slutligen prov och uppkörningar som eleverna gör hos Trafikverket. Du kan läsa mer om kurserna och yrkespaketet på Skolverkets hemsida: "Yrkesförare Godstransporter, 800 poäng".

Du deltar i utvecklingen av våra utbildningar tillsammans med övriga medarbetare. Det är viktigt för Vuxenutbildningen att ha ett nära samarbete med branschen på Gotland som du kommer att ha kontakt med framför allt genom elevernas arbetsplatsförlagda lärande.

Vem är du?

Du har gedigen erfarenhet från branschen som chaufför. Körkort med B, C och CE krävs för tjänsten.

Du är med fördel utbildad yrkeslärare inom transportinriktning eller har jobbat som yrkeslärare inom yrkesförarutbildning eller liknande tidigare. Det är meriterande om du har certifikat för att utbilda inom ADR och Truckförar-utbildning.

Du tycker det är roligt att arbeta med vuxenstuderande, du har god kommunikationsförmåga muntligt som skriftligt och har god samarbetsförmåga. Du har en gedigen kunskap inom yrkesområdet samt förmåga och vilja att förmedla kunskaperna vidare till andra. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-06-13
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2 september 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/428
Kontakt
  • Erik Gerndt Rektor, 0498-203599erik.gerndt@edu.gotland.se
  • Lars Olof Larsson Samordnare, 0498-203584lars-olof.larsson@edu.gotland.se
Facklig företrädare
  • Petter Weimer , 0737658866petter.weimer@edu.gotland.se
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb