Psykiatrisk öppenvård

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Psykiatrisk öppenvård

Hälso- och sjukvårdsförvaltningens verksamhetsområde psykiatri består av psykiatrisk heldygnsvård, vuxenpsykiatris öppenvård, beroendevård samt barn- och ungdomspsykiatri. Verksamheten har totalt cirka 140 medarbetare. Verksamhetsområdets uppdrag är att ansvara för att ge psykiatrisk specialistvård till vuxna samt att ansvara för att ge vård vid psykisk ohälsa till alla barn och ungdomar till och med 17 års ålder.

Verksamheten ska erbjuda en bredd vad gäller både kompetens och utbud och vi arbetar efter en personcentrerad värdegrund som kommer till uttryck i såväl patientmöten som i möten mellan medarbetare och ledare. Vi följer de nationellt framtagna kunskapsstöden inom psykisk hälsa och arbetar med införandet av personcentrerade och sammanhållna vårdförlopp samt psykiatrins egna vårdprocesskartor.

Hos oss kommer du att bli väl omhändertagen och få en god introduktion. Vi arbetar med mentorskap och du kommer att få en egen mentor som du har regelbundna avstämningar med och som ger stöd i ditt dagliga arbete. Teamen har också en teamsamordnare som jobbar nära sjuksköterskorna och ger stöd i sjuksköterskerollen.  

Dina arbetsuppgifter

Som sjuksköterska i den vuxenpsykiatriska öppenvården arbetar du i ett team. Du fungerar som fast vårdkontakt för patienterna och har i den rollen en samordnande funktion. Du kommer arbeta med strukturerade psykiatriska bedömningar, psykoedukativa samtal, läkemedelsbehandling, provtagning, telefonmottagning.

Att arbeta inom öppenvården gör att jag har stor möjlighet och frihet att planera mitt arbete och strukturera min dag. Att jag har goda kollegor är givetvis en bonus” /sjuksköterska Karolina

Du kommer också vara delaktig i vårt kvalitets-och utvecklingsarbete, som till exempel med implementering av patient- och närståendeutbildningar, vårdprocesskartor och vårdförlopp. Har du dessutom en specialistutbildning i psykiatri kan du ingå i vårt ECT-team. Samverkan med vårdgrannar, myndigheter och andra instanser är också en viktig del av arbetet. Rollen innebär såväl självständigt arbete som samarbete i team, nära dina kollegor. Du arbetar dagtid.

”Roligaste sjuksköterskejobbet man kan ha!” /sjuksköterska Johanna

Vem är du?

Vi ser att du är legitimerad sjuksköterska, gärna med specialistutbildning inom psykiatri men även erfarenhet av psykiatri och vana av att arbeta med personer med stort vårdbehov ses som meriterande. Körkort krävs för tjänsten.

Som sjuksköterska sätter du alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Detta visar sig inte bara i din höga arbetsmoral och flexibilitet utan också i ditt målmedvetna sätt. Du är inte bara en skicklig sjuksköterska utan också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Har du detta kombinerat med nyfikenhet, noggrannhet och en vilja att vara med och utveckla psykiatrin på Gotland kan du vara den vi söker.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/436
Kontakt
  • Malin Hallin, enhetschef, 0498-204290
Facklig företrädare
  • Peter Hoas, 0498-204974
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb