Södervärnskolan

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Södervärnskolan

Södervärnskolan är en grundskola med verksamhet för elever i årskurs 4-9. Skolan har i dagsläget cirka 675 elever, varav 150 i årskurs 4-6 och övriga årskurs 7-9. Det finns även fritidshem på skolan. Upptagningsområdet är södra Visby, Eskelhem, Västerhejde, Träkumla och Stenkumla.

Södervärnskolan arbetar aktivt med att lägga grunden för ett gott lärandeklimat genom att skapa goda relationer så att eleverna trivs och är trygga. I undervisningen är utgångspunkten den enskilde elevens behov och förmåga som utvecklas i grupp, med god samarbetsförmåga och social kompetens som följd.

En förutsättning för elevernas lärande är att lärarna kan peka ut nästa steg i utvecklingsprocessen. Detta ger eleverna möjlighet till en målbild att sträva mot och de ska veta på vilket sätt de ska ta sig dit. Eleverna ska lämna skolan som kunskapssökande och kritiskt granskande individer med gott självförtroende, humanistiska värderingar och engagemang.

Skolan arbetar med digitala lärande verktyg där eleverna har sin egen dator som arbetsverktyg. På skolan finns bibliotekspedagog och socialpedagoger som extra trygghet för eleverna. Kurator och skolsköterska finns på skolan dagligen.

Södervärnskolan har en vältilltagen idrottshall och tillgång till egna salar för hemkunskap och slöjd. Skolan har ett eget tillagningskök med fantastisk mat samt ett nyrenoverat skolbibliotek med stort utbud av litteratur som är integrerat med skolans café.

Vill du se vad som händer på Södervärnskolan i vardagen? Följ Södervärnskolan på Instagram eller bloggen https://sodervarnskolanbloggar.wordpress.com.

Dina arbetsuppgifter

Undervisningen sker i helklass och flera behöriga kollegor finns så möjligheten till samarbete och kollegialt utbyte är stort. Vi arbetar för att lärarna skall ha bra förutsättningar för att planera och utvärdera sin undervisning.

I tjänsten ingår att samordna, planera och genomföra idrottsdagar och friluftslivsaktiviteter. I tjänsten ingår även mentorskap på högstadiet där man delar på ansvaret med en eller två kollegor/klass.

Vem är du?

Du är legitimerad lärare med behörighet i ämnet idrott för åk 4-9, eller 4-7. Erfarenhet av pedagogiskt arbete krävs.

Arbetet ställer krav på att kunna planera och utvärdera samt samarbeta med andra både inom det gemensamma ämnet som inom årskursens team.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/454
Kontakt
  • Cecilia Tofftén, 0498-269593
Publicerat 2024-05-18
Sista ansökningsdag 2024-06-01

Tillbaka till lediga jobb