Avtal och Försörjning

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Avtal och Försörjning

Som vårdlokalutvecklare är du anställd vid enheten avtal och försörjning i hälso- och sjukvårdsförvaltningen vid Region Gotland. Enhetens uppdrag omfattar att stödja hälso- och sjukvården genom affärsmässighet, samordning och expertkunskap inom försörjning av varor, tjänster, investeringar, vårdlokaler, konkurrensutsatta verksamheter samt miljö- och säkerhetsfrågor. Verksamhetsansvaret för helikopterflygplatsen ingår i enhetens uppdrag.

Arbetet sker både i projektform och i löpande drift. Här arbetar du verksamhetsnära med hälso- och sjukvårdens verksamheter, andra förvaltningar inom Region Gotland och tillsammans med Region Stockholm.

Den gotländska sjukvården står inför flertalet omfattande lokalutvecklingsprojekt. Visby lasarett byggdes till stor del om i början av 90-talet och är nu i stort behov av både utökade och anpassade lokalytor för att möta medicinsk-, teknisk- och verksamhetsutveckling. Primärvården har omfattande behov av lokaler där kapacitet och ändamålsenlighet behöver mötas. Således kommer lokal-/planering och utveckling vara i stort fokus under kommande år.

Dina arbetsuppgifter

Som vårdlokalutvecklare inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen arbetar du huvudsakligen med att utveckla och standardisera vårdens lokaler utifrån vårdprocesserna. Du samordnar, planerar arbetet och stödjer i övrigt verksamheten i diverse olika lokalfrågor. Du är även föredragande i möten med berörda verksamheter och i projektens olika grupperingar. Du bedriver ett nära samarbete med teknikförvaltningen och utgör därmed en länk mellan sjukvårdsverksamheten och den tekniska delen i projekten.

Lokalförsörjningsplanen är en central del i ditt arbete och utifrån behov, evidens, planeringsprinciper, uppdrag och lagkrav säkerställer du att utformning sker i syfte att uppnå optimerade, ändamålsenliga och kostnadseffektiva lokaler. Utifrån gällande förutsättningar utformar du tillsammans med verksamheten behovsanalyser, avdelningsfunktionsprogram, rumsfunktionsprogram och utredningar. För det arbetet använder du bland annat systemstödet Program för teknisk standard (PTS).

Du är uppdaterad inom ditt kompetensområde och deltar i omvärldsbevakning för att sedan förmedla din kunskap om lokalernas och vårdmiljöns betydelse för verksamheterna i dess utvecklingsarbeten. Du ansvarar för att dokumentation kopplat till projekten upprättas och registreras och för att återkommande informera berörda verksamheter och vårdgrannar.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning för uppdraget och som har erfarenhet av att leda förändringsarbeten i projektform och/eller arbetsledning.

Det är meriterande med tidigare kunskap i PTS och att du kan behärska enklare CAD-program såsom Bluebeam Revu. Vi ser det meriterande med erfarenhet från att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Du har erfarenhet av arbete inom vården och gärna med erfarenhet av arbete med lokalplanering alternativt är du arkitekt med erfarenhet av arbete med vårdlokalprojekt eller har du intresse för vårdlokaler. Förståelse för lokalernas betydelse för en verksamhetsutveckling är en förutsättning för tjänsten.

Du ska ha god analytisk förmåga, vana av att arbeta målinriktat med utvecklingsfrågor samt en god samarbetsförmåga. Då administration, dokumentation och information är en viktig del i ditt arbete behöver du vara en van administratör och ha en god kommunikativ förmåga genom att utrycka dig väl i både tal och skrift.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/457
Kontakt
  • Yvonne Skovshoved, 0498-268177
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb