Regionkansliet

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.


Överförmyndarnämndens kansli 

Drivs du av att göra skillnad för medmänniskor som har behov av stöd? Då kan du vara just den vi söker.

Överförmyndarnämndens huvudsakliga uppgift är att utöva tillsyn över ställföreträdarskap såsom godmanskap, förvaltarskap och förmynderskap. Syftet med tillsynen är att personer som har en begränsad rättshandlingsförmåga eller själva inte kan ta hand om sina angelägenheter, inte missgynnas ekonomiskt eller rättsligt.

Överförmyndarnämndens kansli är en del av regionkansliet i regionstyrelseförvaltningen. Regionkansliet ansvarar även för patientnämndens kansli, valnämndens kansli, budget- och skuldrådgivning, juridik, visselblåsarsamordning och stadssekretariat. Enheten har sammantaget 17 medarbetare.

Dina arbetsuppgifter

Som utredare inom överförmyndarnämndens kansli ingår du i en mindre arbetsgrupp om fem personer, där ni tillsammans arbetar på uppdrag av överförmyndarnämnden.

Arbetet som utredare innebär att utreda behov av ställföreträdarskap, att rekrytera och föreslå ställföreträdare till uppdrag, beslutsfattande i tillsynsärenden samt granskning av ställföreträdares ekonomiska redovisningar. Du kommer dagligen kommunicera med ställföreträdare, huvudmän och andra externa parter för att driva handläggningen framåt.

I arbetet ingår att vid behov företräda överförmyndarnämnden vid sammanträde i tingsrätten och upprätta yttranden till domstolen. I uppdraget ingår också att administrera överförmyndarnämndens sammanträden. Du deltar i löpande utvecklingsarbete inom verksamheten, såsom rekryteringsinsatser av ställföreträdare och digitaliseringsarbete. Goda möjligheter till specialisering finns.

Vem är du?

Vi söker dig som har lämplig universitets- eller högskoleutbildning inom juridik, ekonomi, offentlig förvaltning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Tidigare erfarenhet av handläggning inom myndighet, domstol eller överförmyndarverksamhet är särskilt meriterande.

Vi tror att du har ett intresse för människan i samhället och har ett engagemang för uppdraget. Vi kommer att lägga stor vikt vid din förmåga att arbeta självständigt och strukturerat. I arbetet kommer du ibland att ställas inför komplicerade frågor, vilket kräver gott omdöme och analysförmåga. Vi sätter stort värde på att du har lätt för att samarbeta med dina kollegor och har ett lösningsfokuserat synsätt.

Eftersom arbetet omfattar mycket kontakter med såväl huvudmän, ställföreträdare, anhöriga och andra myndigheter har du goda kunskaper i svenska, hög social kompetens och en förmåga att anpassa ditt sätt att kommunicera.

Självklart har du goda kunskaper i Officepaketet och god datorvana. Om du har erfarenhet av att arbeta med digitaliserad ärendehandläggning är det en fördel. Erfarenhet av ärendehanteringssystemet W3D3 och verksamhetssystemen Wärna/Wärna Go är särskilt meriterande. Arbetet ställer krav på att du har god administrativ förmåga samt att du är pedagogisk och serviceinriktad.

Som person är du lyhörd och ödmjuk, du har förmåga att möta den enskilde utifrån den situation den befinner sig i och har lätt för att samarbeta. Vi ser att du är strukturerad i ditt arbete, men kan tänka flexibelt när det behövs nya lösningar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/458
Kontakt
  • Anna Malm, 0498-269305
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb