Hemsjukvården

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Hemsjukvården 

Hemsjukvården på Gotland är en enhet med driv och hög utvecklingstakt som tillgodoser individens behov av vård och rehabilitering på särskilt boende, i ordinärt boende och på korttidsplats. Målet med hemsjukvården är god och säker vård där patienterna känner sig trygga, delaktiga och väl bemötta. Hemsjukvården planeras utifrån geografiska områden med multiprofessionella team med fysioterapeuter/sjukgymnaster, distriktssköterskor/sjuksköterskor, arbetsterapeuter, rehabiliteringsassistent och undersköterskor.

Hemsjukvården som arbetsplats kännetecknas av ett gott klimat med högt i tak och stolta medarbetare vilket också speglar sig i våra återkommande goda resultat från våra medarbetarundersökningar.

Då vi har flertalet arbetsterapeuter inom hemsjukvården finns möjligheter till samarbete, gemensam- och individuell utveckling samt mentorskap och internutbildning. Vi värnar om vår arbetsmiljö och ger stor möjlighet att påverka arbetstider och sysselsättningsgrad. Totalt är vi cirka 80 medarbetare fördelade på tre olika team runt om på ön. Just nu söker vi en ny arbetsterapeut till teamet som arbetar på korttidsenheten i Visby. Kan det vara du?

Dina arbetsuppgifter

Uppdraget innebär att du deltar aktivt i patienternas planering och utför rehabiliteringsinsatser genom hembesök. Arbetet är fritt och självständigt och du planerar själv dina arbetsdagar i samråd med dina kollegor.

Arbetsuppgifterna innefattar bedömning, behandling och uppföljning av arbetsterapeutiska insatser inom hemsjukvården så som till exempel ADL-bedömningar, bedömning- och förskrivning samt utprovning av hjälpmedel, intygsskrivning och träningsinsatser i vardagliga aktiviteter. Arbetet utförs i nära samarbete med fysioterapeut, distriktssköterskor/sjuksköterskor och omvårdnadspersonal samt även samverkan med andra aktörer som till exempel biståndshandläggare, primärvård och slutenvård. En del av arbetet består av handledning och instruktioner till omvårdnadspersonal i vardagsrehabiliterande åtgärder.

Vem är du?

Du som söker är arbetsterapeut med svensk yrkeslegitimation, B-körkort erfordras.

Vi ser det som meriterande om du har vana vid rehabiliteringsinsatser inom hemsjukvård.

Då det i rollen ingår utbildning/handledning av omvårdnadspersonal är det viktigt att du har ett pedagogiskt förhållningssätt. Du kan även uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt har för tjänsten relevanta IT-kunskaper. Arbetet ställer krav på din förmåga att kunna planera den egna dagen, prioritera arbetsuppgifter, göra självständiga bedömningar och dokumentera. Eftersom vi arbetar i tvärprofessionella team är det viktigt att du är bra på att samarbeta tillsammans med andra för att uppnå uppsatta mål och trivs med teamarbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där regionens värdegrund förtroende, delaktighet och omtanke är vägledande för vårt arbete och förhållningssätt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/524
Kontakt
  • Josefina Cederholm, 0498204202
Facklig företrädare
  • Linda Ahlgren, Sveriges Arbetsterapeuter, 0498-204565
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb