Planeringsenheten Vård

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Planeringsenheten Vård

Planeringsenheten Vård (PEV) har en viktig roll i sjukvårdens planering och ansvarar för uppföljning av utomlänsvård, planering av flygande ambulanstransporter samt samordning av sjukvårdens gemensamma arbete med produktionsplanering. Därutöver har enheten ett övergripande ansvar för tillgänglighetsfrågor. Enheten består av fem medarbetare och är placerad direkt under verksamhetschef för service/diagnostik.

Dina arbetsuppgifter

Uppdraget att hantera utomlänsvård och flygande transporter delas av två sjuksköterskor. I arbetet ingår att ha en överblick och "ronda" de gotlänningar som vårdas på fastlandet samt koordinera de patienttransporter som behöver ske med helikopter/ambulansflyg mellan Gotland och fastlandet. Sjuksköterskorna har daglig kontakt med kollegor på avdelningarna i Visby och på andra sjukhus och har ett nära samarbete med transportläkare och sjuksköterska på helikoptern samt Svenskt ambulansflyg. All remittering till andra sjukhus går genom planeringsenheten i en väl utarbetad administrativ process som är en stor del av det dagliga arbetet. Du kommer även delta i forum kring flygande ambulanstransporter och utomlänsremittering samt leverera statistik kring flygande transporter.

Vem är du?

Du är legitimerad sjuksköterska och det är meriterande med IVA-kompetens. Du har minst tre års yrkeserfarenhet och vi ser att du helst har arbetat inom akutsjukvård tidigare.

Du planerar och prioriterar dina arbetsuppgifter självständigt. Då du samverkar med många olika parter, både på Gotland och på fastlandet, är det viktigt att du är bra på att knyta nya kontakter, samarbeta och kommunicera. Eftersom arbetsuppgifterna varierar mycket behöver du ha en god problemlösningsförmåga och en vilja att hitta nya lösningar. 

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/525
Kontakt
  • Gunilla Bryntesson, Verksamhetschef, 0498-268436
Publicerat 2024-06-17
Sista ansökningsdag 2024-07-14
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb