Arbetsliv och Etablering

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Arbetsliv och Etablering

Avdelningen för arbetsliv och etablering har ett brett uppdrag där samtliga områden är inriktade på vägledning och insatser för att stötta individer till och genom studier och arbete. Huvudområdena är studie- och yrkesvägledning, flyktingmottagning och arbetslivs- och etableringsuppdrag. Hos oss arbetar ett 60-tal medarbetare med varierande kompetens och uppdrag. Utifrån avdelningens breda uppdrag är det en organisation som på många sätt behöver vara modern och progressiv. Avdelningen samverkar med flera olika aktörer för att lyckas med målsättningen i uppdragen. De olika områdena inom avdelningen påverkas av såväl regionala som statliga riktlinjer och direktiv och för att lyckas med samverkan behövs olika nivåer av samverkansarbete. Avdelningen är en viktig aktör inom arbetsliv, studier och etablering.

Inom avdelningen för arbetsliv och etablering finns den samlade organisationen för studie- och yrkesvägledare som ansvarar för vägledning i alla skolformer, inom det kommunala aktivitetsansvaret samt för vuxna arbetssökande. I och med att vi är en samlad organisation så kommer du att ha ett tjugotal SYV-kollegor som tillsammans driver utvecklingsarbeten. Vi har bland annat i uppdrag att utveckla samverkan mellan skola och arbetsliv samt stärka övergångarna mellan skolformerna.

Vi söker en studie- och yrkesvägledare till den samlade organisationen med placering inom något av våra verksamhetsområden. 

Dina arbetsuppgifter

Som studie- och yrkesvägledare ansvarar du för att vägleda individer inför framtida studie- och yrkesval. Du kommer att genomföra samtal av vägledande och motiverande karaktär både individuellt och i grupp. Du ansvarar också för informationen inför kommande studie- och yrkesval.

Du kommer att vara stöd och handleda kollegors studie- och yrkesorienterade insatser samt skapa och upprätthålla kontakter med andra instanser, som är viktiga för individens utveckling.

I din roll så kommer du att samarbeta med personal inom skolan så som studie- och yrkesvägledarkollegor, rektorer, pedagoger och annan personal. Samarbeta med andra aktörer för att hjälpa och stödja individen på sin väg framåt. Du kommer att bidra till en positiv utveckling av studie- och yrkesvägledningen på Gotland och avdelningen för arbetsliv och etablering.

Vem är du?

Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarexamen men välkomnar också sökande som kommer att ta examen inom kort. B-körkort är ett krav.

Tidigare arbete som studie- och yrkesvägledare är meriterande.

I arbetet vill vi att du är öppen och välkomnande i mötet med andra. Valkompetens, karriärlärande och inkludering är nyckelord i ditt arbete. Arbetet kräver att du är självgående och kan strukturera, planera och prioritera dina arbetsuppgifter.

Du är en person med samarbetsförmåga som brinner för att motivera och stödja individer på deras väg mot väl underbyggda val.

Intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/527
Kontakt
  • Hanna Karlsson, enhetschef, 0498-263373
  • Johanna Hagelqvist Olsson, enhetschef, 0498-263466
Facklig företrädare
  • Susanne Martinsson, akademikerförbundet SSR, 0498-203644
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb