Omsorg om personer med funktionsnedsättning

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Omsorg om personer med funktionsnedsättning

Avdelningen Omsorg om personer med funktionsnedsättning (OoF) tillhör Socialförvaltningen. Vi har ett viktigt och givande uppdrag att ge stöd och handräckning till människor med olika funktionsnedsättningar i deras vardag. Avdelningen är en utförarorganisation i ständig förändring. Våra grundläggande värderingar är delaktighet, förtroende och omtanke.

Avdelningen har cirka 370 medarbetare fördelat på flera enheter. Verksamheterna består bland annat av bostad med särskild service, korttidsvistelse, boendestöd, sysselsättning, ledsagning och daglig verksamhet.

För att möta framtidens behov tänker vi nytt! Här får du arbeta med ett tillitsbaserat och salutogent ledarskap där du skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö och delaktighet för våra medarbetare och kunder. Du ingår i en ledningsgrupp som består av 13 enhetschefer, verksamhetsutvecklare, avdelningschef och avdelningsassistent. Några av våra viktigaste frågor är att utveckla vår välfärdsteknik och att ha en hållbar bemanningsstrategi.

Vi söker nu två enhetschefer, en för område 8 som för närvarande innehåller insatsen Bostad med särskild service enligt LSS och Boendestöd enligt SoL. Den andra tjänsten är för uppbyggnad av ett nytt område, område 12.  Området kommer bl.a. innehålla Bostad med särskild service enligt LSS. Som enhetschef är du placerad i Visby med verksamheter i Visby. Du ingår i en ledningsgrupp där det finns många olika personligheter, en stor bredd av erfarenhet och kompetens. Vi har ett prestigelöst klimat där vi stöttar varandra och samarbetar. Hos oss får du möjlighet att leda med fokus på delaktighet, arbetsmiljö, förändring och utveckling mot våra gemensamma mål med kunden i centrum.

Dina arbetsuppgifter

Uppdraget som enhetschef innebär att leda och samordna verksamheter som verkställer insatser utifrån LSS (Lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade) SoL (socialtjänstlagen) och HSL (hälso- och sjukvårdslagen).

Du ska inom de ekonomiska ramarna bedriva en effektiv verksamhet med god kvalitet där kundernas olika behov sätts i fokus. Du förväntas driva en enhet där det ställs krav på ett flexibelt och samarbetsinriktat arbetssätt för att möta den demografiska utvecklingen, där en god arbetsmiljö för medarbetarna värdesätts.

Du följer upp och utvärderar mål och arbetsformer för att utveckla verksamheter i linje med målsättningar och samhällsutveckling. Du har resultatansvar enligt Region Gotlands styrmodell där du bland annat kommer att arbeta med regelbundna prognoser, kvalitetssäkring, framtagande av rutiner samt kontakter med brukare/kund, anhöriga och medarbetare.

Du är en del av avdelningens ledningsgrupp och det utvecklingsarbete som bedrivs på avdelningen. Du utvecklar dina medarbetare och verksamheten utifrån avdelningens kvalitetslinje. Du ser helheten och är kontinuerligt omvärldsorienterad inom området. Tjänsten innebär personalansvar för cirka 25 medarbetare.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleexamen inom relevant område, exempelvis inom socialt arbete eller ledarskap och organisation. Du har chefs- eller ledarerfarenhet och har goda kunskaper inom LSS, SoL samt har kunskap om HSL. Du har god datorvana och förmåga att hantera olika former av systemstöd. B-körkort är ett krav.

Har du utbildning inom ledarskap eller arbetsmiljölagen ser vi detta som meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda förändringsarbete, kunskap inom arbetsmiljö samt erfarenhet av att arbeta med konflikthantering. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation, gärna inom en liknande verksamhet som uppdraget.

Vi söker dig som drivs av att arbeta med förändring och att förbättra kvalitet med kunden i fokus. Du är professionell, modig i att leda processer, har god förmåga att planera ditt arbete samt har god vana att arbeta för att nå uppsatta mål. Vi ser att du är en trygg och positiv ledare som skapar motivation och engagemang hos dina medarbetare och har lätt för att samarbeta med andra och är även lyhörd för din omgivning. Du är en god kommunikatör som förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt.

Utöver formella krav lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaper som anses betydande för rollen.

Fackliga företrädare:
Micaela Tomtlund, Vårdförbundet - micaela.tomtlund@gotland.se
Sofie Eklund, Kommunal - sofie.eklund@gotland.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/315
Kontakt
  • Anna-Lena Pettersson, Omsorgschef, 0498-268422
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb