Särskolan

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Särskolan

Särskolan är en egen skolform, som är anpassad för elever, som bedöms att inte ha förutsättningar att nå upp till grundskolans kunskapskrav för att de har en utvecklingsstörning. Grundsärskolan har en egen läroplan och undervisningen anpassas till varje elevs förutsättningar och behov.  I särskolans linje på Gotland undervisar vi elever från årskurs 1-9 i grundsärskolan och årskurs 1-4 i gymnasiesärskolan. I nuläget har vi ca 80 elever inskrivna i grundsärskolan och ca 35 elever inskrivna i gymnasiesärskolan. 

Dina arbetsuppgifter

Vi behöver nu förstärkning i en av våra verksamheter. Därför söker vi efter en elevassistent med ett stort intresse för människor och förmåga att skapa goda relationer. Som elevassistent inom särskolan arbetar du utifrån varje elevs utveckling och förutsättningar. Eleverna har en utvecklingsstörning och befinner sig på olika utvecklingsnivåer. Eleverna kan behöva stöd i olika situationer under dagen, även utanför klassrummet. Du genomför och utvecklar elevernas undervisning tillsammans med arbetslaget.

Du deltar under hela elevens skoldag inklusive tiden på fritidshemmet. Du stöttar i lärandet och ger eleven den omvårdnad hen behöver för att skoldagen ska fungera. Du arbetar utifrån elevers behov, intressen och förutsättningar. Det är viktigt att du har ett lågaffektivt bemötande och förhållningssätt. Arbetet kan ibland vara fysiskt ansträngande och innehåller viss omvårdnad.

Vem är du?

Du har avslutad gymnasieutbildning, gärna barn- och fritidsprogrammet eller vård- och omsorgsprogrammet. Erfarenhet av arbete med personer med intellektuell funktionsnedsättning eller funktionshinder är meriterande. Körkort är önskvärt. Du har ett stort intresse för människor och förmåga att skapa goda relationer. Du är flexibel, lösningsinriktad och lyhörd för elevernas individuella förutsättningar. Det krävs att du är lugn och pedagogisk med stort tålamod med förmåga att skapa trygghet för varje elev.

Du har positivt förhållningssätt till arbetet. Du behöver ha en tydlighet i ditt agerande. Du pratar, läser och skriver svenska obehindrat. Arbetet ställer krav på din förmåga att kunna planera och prioritera dina arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är bra på att samarbeta med andra för att tillsammans nå uppsatta mål.  Vi lägger stor vikt vid tidigare erfarenheter och personlighet.

Tjänsterna tillsätts under förutsättning att ordinarie personal personal kommer in på utbildning

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/409
Kontakt
  • Anna Levén, 0498204264
Facklig företrädare
  • Sandra Lundström Kommunal, 0702895327
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-04-23

Tillbaka till lediga jobb