Hemtjänsten Gråbo, Visby

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Hemtjänsten Gråbo, Visby

Region Gotland erbjuder sina medborgare valfrihet inom hemtjänsten (LOV), där hemtjänsten Region Gotland är den största utföraren och ingår i socialförvaltningen. Vi har ett viktigt och givande uppdrag att ge stöd till människor i deras hem och i deras vardag. Avdelningen är en effektiv konkurrenskraftig utförarorganisation med professionella medarbetare i ständig utveckling. Våra grundläggande värderingar är delaktighet, förtroende och omtanke.

Nu söker vi en teamledare till Gråbo hemtjänst i Visby som är en enhet bestående av två team. Det är en teamledare för varje team som i huvudsak arbetar mot ett team men som har ett stort samarbete med sin teamledarkollega.

Dina arbetsuppgifter

Rollen som teamledaren är till för att förstärka det operativa stödet till hemtjänstens enhetschefer så att de får ännu bättre möjligheter till nära ledarskap och strategisk verksamhetsutveckling.

Arbetet är stimulerande och omväxlande. Dina uppgifter sträcker sig över flera områden; arbetsledning och samordning, planering och bemanning, kontakter och samarbete samt administration. Som teamledare leder du det dagliga arbetet och säkrar att bemanningen är rätt i förhållande till brukarnas beviljade insatser, med fokus på ekonomiskt och hälsomässigt hållbar bemanning. Du har kontakt- och samarbetsytor inom och utanför den egna organisationen, bland annat med brukare och anhöriga, sjukvården och biståndshandläggare.

Du har ansvar för att ta emot och planera uppstart av nya och förändrade uppdrag. Du ansvarar för anställnings- och behörighetsadministration, inköp, fakturahantering, mötesadministration och andra administrativa uppgifter. Du är ett viktigt stöd till enhetschefen och tillsammans planerar ni gemensamma aktiviteter, följer upp verksamheten mot uppsatta mål och driver utvecklingsarbeten. Din uppgift blir också att samordna och administrera vissa enhetsgemensamma insatser, så som till exempel utbildningar och enkäter.

Vem är du?

Du som söker har gymnasieutbildning, helst med administrativ inriktning eller vård- och omsorgsprogrammet. Tjänsten kräver B-körkort.

Har du högskoleutbildning inom socialt arbete, ledarskap eller annat relevant ämne ses det som meriterande.

Du har erfarenhet av arbetsledning och bemanning/schemaläggning. Vidare har du erfarenhet av planering eller logistik. Vi arbetar med planeringsverktyget Intraphone vilket kräver att du har god datorvana. Du ska också ha erfarenhet av att ha arbetat självständigt och att ta ansvar för att lösa arbetsuppgifter och problem som saknar givna lösningar. Det är meriterande om du har erfarenhet av Treserva och hemtjänst.

Du har fallenhet för planering och problemlösning. Du har lätt för att ta ledningen i olika situationer och drivs av att leda andra. Du är strukturerad, noggrann och har förmåga att planera. Eftersom förutsättningarna mycket snabbt kan förändras, till exempel när en medarbetare blir sjuk eller en brukare kommer hem från en sjukhusvistelse har du förmågan att hantera förändrade förutsättningar och nya situationer. Du har mycket kontakter i arbetet och därför är det av yttersta vikt att din kommunikativa och pedagogiska förmåga är god. Du som söker behärskar språket väl och är tydlig, framförallt i skrift.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas, klicka här för att hämta utdrag.

Om du kallas på intervju så ska du kunna styrka med ett dokument att du får lov att arbeta i Sverige. Dokument kan vara pass eller personbevis klicka här för att beställa personbevis.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/498
Kontakt
  • Amira Svedberg, enhetschef, 0498-204659
  • Margita Lovén, rekryterare, 0498-203575
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb